Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπομπότα


7
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo JustCook JustCook
Μπομπότα από καλαμποκάλευρο σαν αυτές που έτρωγαν οι παππούδες μας.
Ετικέτες:ψωμί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

120 γρ. καλαμποκάλευρο
170 γρ. μαλακό αλεύρι
2 κουτ .γλ. ζάχαρη ψιλή
1 κουτ. γλ. αλάτι
1 κουτ. γλ. μπέικιν
350 γρ. γάλα
60 γρ. βούτηρο λιωμένο
1 αυγό φρέσκο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς,

Χτυπάμε το αυγό και το γάλα και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπώλ.

Κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη όλα μαζί.

Προσθέτουμε τα υγρά ανακατεύοντας με το χέρι ή με μιά κουτάλα.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρομένο ταψί, κατά προτίμηση τετράγωνο.

Ψήνουμε 30 -35 λεπτά και τρυπάμε με ένα σουβλάκι ξύλινο. Αν είναι σφιχτό στην μέση είναι έτοιμο, αν όχι αφήνουμε 5- 10 λεπτά ακόμη.

Βγάζουμε την μπομπότα να κρυώσει σε μια σχαρίτσα για λίγο και κόβουμε. Σεβίρεται κρύα και ζεστή.

Παραλλαγή
Μπορούμε να προσθέσουμε μίσχους και φύλλα απο βρασμένα μπατζάρια η σπανάκι ή λάπαθα ψιλοκομμένα  κατά το ζύμωμα. Ειδικά τα μπατζάρια κοκκινίζουν την μπομπότα.


Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-11-07 09:59:47
Διαχρονική αξία!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.