Εισαγωγή Φωτογραφιών |
Μπιφτεκάκια καρότου με μοτσαρέλα
16 0
Μερίδες: ανάλογα το μέγεθος
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 ' |
Sokolatoula |
|
Η μοτσαρέλα (ιταλ. mozzarella) είναι μαλακό τυρί ιταλικής προέλευσης. Παρασκευάζεται στη νότια Ιταλία και στην αυθεντική της μορφή φτιάχνεται αποκλειστικά από γάλα του τοπικού νεροβουβάλου , αποτελώντας τυρί Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Μπορεί να φτιαχτεί όμως και από γάλα αγελάδας για την ευρεία κατανάλωση. Το χρώμα της είναι συνήθως κρεμώδες λευκό και έχει απαλή γεύση γάλακτος και χαρακτηριστική μυρωδιά, ενώ είναι αρκετά εύπλαστη. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, κυρίως ως υλικό πίτσας. |
Ετικέτες: |
Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
|
Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά) |
|
Υλικά |
Εκτέλεση |
- 2 κούπες τριμμένα - στο χονδρό τρίφτη- καρότα
- 1/3 της κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- 1 κούπα τριμμένο και στυμμένο κολοκύθι
- 150 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη με το χέρι μας
- 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
|
- Βάζουμε σ ένα σκεύος όλα τα υλικά και τ’ ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα μία ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια ή μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και το έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
- Επειδή απλώνουν λίγο κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καλό είναι να τα βάλουμε αραιά μεταξύ τους.
- Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
- Η φρυγανιά είναι κατά προσέγγιση σ’ αυτή τη συνταγή. Ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή λιγότερη. Θέλουμε μια ζύμη λίγο πιο αραιή από τα μπιφτέκια.
- Επίσης μπορούμε την ίδια ζύμη να την κάνουμε κεφτεδάκια.
- Σ’ αυτή την περίπτωση πλάθουμε τα καροτοκεφτεδάκια, τ’ αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
|
|
|
Σχόλια |
|
Παραλλαγή συνταγής |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
|
2011-01-20 15:42:50
Μια χαρά είναι Σοκολατούλα μου τα καροτομπιφτεκάκια σου!!! Ειδικά για τα πιτσιρίκια που συνήθως δεν τρώνε και πολύ τα λαχανικά!!! Εγώ βέβαια θα τα φτιάξω υπο μορφή κεφτεδακίου...ξέρεις εσύ για τις Κυριακάτικες συνάξεις!!! Όλα τα σκουφάκια δικά σου!!!
2011-01-20 01:36:49
καλα τελεια συνταγη θα τα φτιαξω αυριο κιολας.
2011-01-19 13:34:55
ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ Ευχαριστώ πολύ! Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου αν φτιάξεις τη συνταγούλα.
2011-01-19 12:32:31
Kαταπληκτικη συνταγη....θα την κανω συντομα.
2011-01-19 11:06:54
ΜΤΙΜΗ είναι πράγματι πολύ καλό να έχουμε και κάποιες γνώσεις για τα υλικά που χρησιμοποιούμε. Mima μου, ναι, τις μπάλες της μοτσαρέλας εννοώ και συμφωνώ μαζί σου ότι και στη φόρμα θα ήταν πολύ καλή αυτή η συνταγή!
2011-01-19 09:25:11
Σοκολατούλα μου εννοείς τα μπαλάκια μοτσαρέλας; Αυτό θα γίνεται πολύ ωραίο και στη φόρμα του κέικ.
2011-01-19 09:13:21
Απίστευτες οι πληροφορίες σου,soκolatoula.Είναι σπουδαίο να έχουμε κάποιες γνώσεις για τα προιόντα που χρησιμοποιούμε.Συνέχισε...