Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπισκοτογλυκό με μπανάνες και ινδοκάρυδο


10
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo panselin panselin

Εύκολο, γρήγορο και θεικό!!!

Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

200γρ τυρί κρέμα τύπου philadelphia ή μασκαρπόνε ή ανθότυρο ή στραγγιστό γιαούρτι
75γρ ινδοκάρυδο
2κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
20γρ αγελαδινό βούτυρο
2 μπανάνες
2κ.σ. ζάχαρη καστανή
50γρ ρούμι ή χυμός πορτοκαλιού
8 μπισκότα τύπου digestive


Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε ένα μπωλ, το τυρί με το ινδοκάρυδο, την άχνη, τη βανίλια μέχρι να γίνει μαλακό και αφράτο μείγμα. Αν βγει σκληρό το μαλακώνουμε με λίγο γάλα.

Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις σωτάρουμε στο βούτυρο για 1'. Μετά τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το ρούμι με μια κουταλιά νερό και βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα να βραχούν.

Βάζουμε σε ένα πιατάκι ένα μπισκότο το αλείφουμε με λίγο από το μείγμα τυριού, απλώνουμε από πάνω λίγες καραμελωμένες μπανάνες και σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότα.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2011-05-27 17:51:58
Οκ κατάλαβα :ο)
User Photo panselin panselin
2011-05-26 16:17:20
Τα προτιμώ ένα ένα, apapsa, άλλωστε φεύγουν αμέσως, δεν θα μείνει τίποτα για το ψυγείο!!! Καλύτερα να καταναλωθούν φρέσκα, στο ψυγείο ίσως μαραγκιάσουν!!
User Photo apapsa apapsa
2011-05-26 16:01:00
Μ' αρέσει η συνταγή panselin! (Ένα-ένα τα τρώμε ή τα στρώνουμε σε ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο;)
User Photo panselin panselin
2011-05-25 22:32:44
Είναι πολύ δροσιστικό!! Και εγώ το προτιμώ με ανθότυρο! Καλή επιτυχία!!
User Photo κλαρα κλαρα
2011-05-25 21:52:23
σουπερ....φαινεται,θα δοκιμαστει οταν θα εχω ανθοτυρο!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.