200γρ τυρί κρέμα τύπου philadelphia ή μασκαρπόνε ή ανθότυρο ή στραγγιστό γιαούρτι 75γρ ινδοκάρυδο 2κ.σ. άχνη ζάχαρη 1 βανίλια 20γρ αγελαδινό βούτυρο 2 μπανάνες 2κ.σ. ζάχαρη καστανή 50γρ ρούμι ή χυμός πορτοκαλιού 8 μπισκότα τύπου digestive
Χτυπάμε με μίξερ χειρός σε ένα μπωλ, το τυρί με το ινδοκάρυδο, την άχνη, τη βανίλια μέχρι να γίνει μαλακό και αφράτο μείγμα. Αν βγει σκληρό το μαλακώνουμε με λίγο γάλα.
Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε τηγάνι. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τις σωτάρουμε στο βούτυρο για 1'. Μετά τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το ρούμι με μια κουταλιά νερό και βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα να βραχούν.
Βάζουμε σε ένα πιατάκι ένα μπισκότο το αλείφουμε με λίγο από το μείγμα τυριού, απλώνουμε από πάνω λίγες καραμελωμένες μπανάνες και σκεπάζουμε με δεύτερο μπισκότα.
2011-05-26 16:17:20
Τα προτιμώ ένα ένα, apapsa, άλλωστε φεύγουν αμέσως, δεν θα μείνει τίποτα για το ψυγείο!!!
Καλύτερα να καταναλωθούν φρέσκα, στο ψυγείο ίσως μαραγκιάσουν!!
2011-05-27 17:51:58
Οκ κατάλαβα :ο)
2011-05-26 16:17:20
Τα προτιμώ ένα ένα, apapsa, άλλωστε φεύγουν αμέσως, δεν θα μείνει τίποτα για το ψυγείο!!! Καλύτερα να καταναλωθούν φρέσκα, στο ψυγείο ίσως μαραγκιάσουν!!
2011-05-26 16:01:00
Μ' αρέσει η συνταγή panselin! (Ένα-ένα τα τρώμε ή τα στρώνουμε σε ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο;)
2011-05-25 22:32:44
Είναι πολύ δροσιστικό!! Και εγώ το προτιμώ με ανθότυρο! Καλή επιτυχία!!
2011-05-25 21:52:23
σουπερ....φαινεται,θα δοκιμαστει οταν θα εχω ανθοτυρο!!!