- 225 γρ. ταχίνι
- 135 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή
- 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
- 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού ακέρωτου
- 12 γρ. κονιάκ (περίπου μισό σφηνάκι)
- 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα, ψιλοτριμμένα στο μπλέντερ ή το μούλτι σε σκόνη
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
|
- Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε, με το φτερό, το ταχίνι με τη ζάχαρη και τα υγρά (δηλαδή το χυμό και το κονιάκ) για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια, έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη που πλάθεται εύκολα.
- Κόβουμε με τα χέρια δόσεις από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, και πλάθουμε μπαλίτσες.
- Τοποθετούμε τις μπαλίτσες πάνω στο ταψί και τις πιέζουμε ώστε να γίνουν όσο πιο επίπεδες γίνεται.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.
|