Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπισκότα με ταχίνι (νηστίσιμα)


3
0


Μερίδες: 30 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo nakupenda nakupenda
Από το τεύχος Μαρτίου '12 "Γλυκές ιστορίες".......
Ετικέτες:ταχίνι, σκούρα καστανή ζάχαρη, πορτοκάλι, κονιάκ, νηστίσιμο, αμύγδαλα Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 225 γρ. ταχίνι
  • 135 γρ. ζάχαρη σκούρα καστανή
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιών
  • 10 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού ακέρωτου
  • 12 γρ. κονιάκ (περίπου μισό σφηνάκι)
  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. αμύγδαλα λευκά, ανάλατα, ψιλοτριμμένα στο μπλέντερ ή το μούλτι σε σκόνη
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  1. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  3. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε, με το φτερό, το ταχίνι με τη ζάχαρη και τα υγρά (δηλαδή το χυμό και το κονιάκ) για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα, την αμυγδαλόσκονη, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  5. Σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τα χέρια, έως ότου έχουμε μια μαλακή ζύμη που πλάθεται εύκολα.
  6. Κόβουμε με τα χέρια δόσεις από τη ζύμη σε μέγεθος καρυδιού, και πλάθουμε μπαλίτσες.
  7. Τοποθετούμε τις μπαλίτσες πάνω στο ταψί και τις πιέζουμε ώστε να γίνουν όσο πιο επίπεδες γίνεται.
  8. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για μισή ώρα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.