Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπισκότα με σοκολάτα


8
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 140 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo mima mima

Από τις ξεχασμένες συνταγές που θυμάμαι διαβάζοντας κάποιες άλλες

Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

300 γρ. κουβερτούρα
1/2 κούπα βούτυρο φρέσκο
2 κουταλίες σούπας νες καφέ διαλυμένες σε
2 κουταλιές σούπας νερό
2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
3 αβγά
1/2 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα καρύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ούζο ή κονιάκ (ό,τι σας αρέσει περισσότερο)
500 γρ. ζάχαρη άχνη

Λυώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τις βανίλιες.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε το ποτό μέσα στο καρύδι και το ανακατεύουμε.
Μέσα στα αβγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το αλεύρι και το καρύδι με το ποτό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και την λυωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να γίνει το μίγμα μας ομοιογενές. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.
Βάζουμε την άχνη σε ένα βαθύ μπολ. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρίχνουμε στην άχνη. Τα τυλίγουμε στη ζάχαρη και τα πατάμε να γίνουν λίγο πλακέ (σαν κεφτεδάκια). Τα βάζουμε, αραιά, σε ταψί που έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος βουτυρωμένο.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε από πάνω, μόλις τα βγάλετε και είναι καυτά, σταγόνες σοκολάτας να λυώσουν και να κολήσουν.
Τα ψήνουμε για 15΄ στους 200 βαθμούς.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.