Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπισκότα με μπανάνα


7
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo mima mima
Δικής μου έμπνευσης η συνταγή και τελικά νόστιμη και ελφριά. Δεν έχει ούτε βούτυρο ούτε αβγά. Τα δοκίμασα με γάλα για πρωινό και μου αρέσαν πολύ
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 μπανάνες (σν είναι μικρές 4)
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 φλ. καφέ γάλα ελαφρύ
1 μπέικιν
1 κ. γ. κανέλλα
μισό καρυδάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγο αλάτι
12 κ.σ. αλεύρι ολικής αλέσεως (φουσκωτές)
150 γρ. μαύρη σοκολάτα 74% κακάο
Καθαρίζουμε τις μπανάνες σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα λιώνουμε με ένα πηρούνι. Δεν μας πειράζει να μείνουν και πιο μεγάλα κομμάτια.
Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Έχουμε μια ζύμη ελαστική, που κολλάει στα χέρια (θα την βάλουμε με το κουτάλι).
Κόβουμε με το μαχαίρι την σοκολάτα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στη ζύμη.
Σε μια λαμαρίνα, απλώνουμε χαρτί ψησίματος που το έχουμε βρέξει και στίψει καλά.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε ζύμη και την αφήνουμε πάνω στο χαρτί (εμένα μου γέμισε μια λαμαρίνα με 20 μπισκότα). Αν χρειαστεί βάζουμε άλλο ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo mima mima
2012-10-29 07:29:12
Κλάρα μου στην αρχή είναι πολύ τραγανά μετά όμως μαλακώνουν. Αν δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό και βγούνε πιο τραγανά πες μας. Την επόμενη φορά που θα τα φτιάξω θα βάλω και βρώμη με μέλι να δω πως θα γίνουν. Θα σας πω.
User Photo sofiabalat sofiabalat
2012-10-28 09:50:20
τα εφτιαξα τωρα το πρωι.παρα πολυ ωραια και ευκολη συνταγη.μπραβο
User Photo κλαρα κλαρα
2012-10-27 15:01:44
θελω να τα φτιαξω,ηταν τραγανα mima?επειδη το γαλα τα μαλακωνει..

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.