Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπισκότα με λεμόνι


6
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 11 '
User Photo mima mima
Αεράτα, λιώνουν στο στόμα και η άχνη που έχει κρυσταλλώσει από πάνω κάνει ένα ωραίο κριτς στο στόμα. Μμμμμμ
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

700 γρ. ζάχαρη
400 γρ. βούτυρο
ξύσμα από 4 λεμόνια
4 αβγά
2 βανίλιες
1 κ.γ. αλάτι
1κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και εκεί μέσα ξύνουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε καλά να αναμιχθούν και να πάρει άρωμα όλη η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το βούτυρο στη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και ζυμώνουμε.
Δεν βασανίζουμε πολύ την ζύμη μας για να μην σφίξει.
Δεν είναι ζύμη από αυτές που ξεκολάνε από τα χέρια.
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε άχνη ζάχαρη.
Ανάβουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Στρώνουμε 2 μεγάλα ταψιά με αντικολητικό χαρτί.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές (μέχρι τη μέση του κουταλιού) και τις ρίχνουμε μέσα στην άχνη. Με το χέρι μας κυλάμε τις μπάλες στη ζάχαρη και μετά τις βάζουμε στο ταψί (δεν τις πατάμε, στρόγγυλες). Δεν τις βάζουμε πολύ κοντά γιατί θα απλώσουν.
Βάζουμε και τα δύο ταψιά στο φούρνο και ψήνουμε για 11 με 12 λεπτά. Αν χρειαστεί αλλάζουμε θέση πάνω κάτω στα ταψιά.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ξεκολάμε από το χαρτί και τα βάζουμε σε πιατέλα να κρυώσουν.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.