Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπισκότα αμυγδάλου φέτες


8
0


Μερίδες: 2 κιλά μπισκότα
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo mata mata
  • Είναι μπισκότα που θα εντυπωσιάσουν και που διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί μήνες.
Ετικέτες:Μπισκότα, cookies, αμύγδαλο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 αυγά
  • 1και 1/2 φλυτζάνι αλεύρι αλατίνη γιά όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη (κρατάμε λίγο)
  • 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ (όχι γεμάτο)
  • 2 βανίλιες
  • 2 ποτήρια του νερού αμύγδαλα ολόκληρα και ασπρισμένα
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα με λίγο αλάτι.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη που έχουμε κρατήσει
  3. και τα υπόλοιπα υλικά ΕΚΤΟΣ από τα αμύγδαλα.
  4. Σε μακρόστενη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα και στρώνουμε τα αμύγδαλα όσο μπορούμε προς μία φορά στην επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 160-170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά.
  6. Όταν ψηθεί με πολύ κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το γλυκό πολύ ψιλές φέτες.
  7. Τις αραδιάζουμε σε ρηχό ταψί και τις ξαναψήνουμε μέχρι να στεγνώσουν και πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί γιά πολύ καιρό.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ!

Σχόλια

User Photo mata mata
2010-11-20 13:07:33
lydia12 εννοω μακροστενο αλουμινιου ταψακι ιδανικο για να βγουν ομοιομορφες οι φετες οταν τις κοψεις με πολυ κοφτερο μαχαιρι ειναι τελεια συνταγη καλη επιτυχια
User Photo Lydia12 Lydia12
2010-11-20 11:18:28
Μπορουμε το μειγμα να το ψησουμε σε ταψι του φουρνου η σε καποιο αλλο ταψι; Τι εννοεις σε φορμα; Ποια φορμα, του κέικ;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.