- 2 ποτήρια νερού λάδι (1 ελαιόλαδο + 1 καλαμποκέλαιο)
- 1 1/2 ποτήρι νερού καστανή ζάχαρη
- 3/4 ποτήρι νερού χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού μπέϊκιν
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- ξύσμα λεμονιού
|
- Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά σε μια λεκάνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να χυλώσει και να λιώσει η ζάχαρη.
- Στο αλεύρι ρίχνουμε τη σόδα και το μπέϊκιν και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού στη λεκάνη με τα υγρά κοσκινίζοντάς το λίγο-λίγο.
- Ζυμώνουμε καλά με το χέρι έως ότου να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και στα τοιχώματα της λεκάνης.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί η ζύμη τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε πάχος 3 χιλιοστών.
- Με διάφορα σχέδια κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη μας και τη μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει πρώτα με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο είτε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς είτε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς, αναλόγως το φούρνο σας, στον αέρα.
- Εάν επιθυμείτε πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη τα μπισκοτάκια πριν τα ψήσετε.
|