- μισό βιτάμ (125 γρ.)
- 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
- 3 βανίλιες
- 1 κουταλάκι μπέικιν
- 1 σφηνάκι κονιάκ (εγώ έβαλα KIRSCH δεν ξέρω αν θα το βρείτε)
- 1 ποτήρι γάλα (περίπου)
- 4 φλυτζάνια αλεύρι
Για τη γέμιση
- μαρμελάδα της αρεσκίας σας
- μερέντα
|
- Το γάλα και το αλεύρι εξαρτώνται το ένα από το άλλο. Θα γίνει μία ζύμη μέτρια που να μην κολλάει στα χέρια
- Σε μια λεκανίτσα κόβουμε το βούτυρο μικρά κυβάκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, λίγο αλεύρι και το μπέικιν. Ξεκινάμε να δουλεύουμε με τα χέρια κάνοντας στην αρχή τρίμματα το βούτυρο με τα άλλα υλικά. Σιγά σιγά προσθέτουμε λίγο αλεύρι, λίγο γάλα, το κονιάκ και τις βανίλιες και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα.
- Παίρνουμε από τη ζύμη μία μπαλίτσα και την ανοίγουμε φύλλο περίπου 1-2 χιλιοστά πάχος. Με κουπ-πατ κόβουμε σχεδιάκια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα έτσι ώστε να μπορούν να ενωθούν μετά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, σηκώνοντας ένα μπισκοτάκι να είναι ψημένο από κάτω.
- Μόλις κρυώσουν τα ενώνουμε με μαρμελάδα της αρεσκίας μας ή μερέντα. Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και με λίγη άχνη ζάχαρη
|
2012-10-10 09:11:08
Τι ωραία να περνάς χρόνο στην κουζίνα με τα παιδιά :) Πολύ ωραία και τα μπισκοτάκια. Θα ήθελα ένα με το καφεδάκι μου!