1 κιλο χοιρινό σπάλα ή λαιμό κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1κουτί μανιτάρια
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
200 γρ. κεφαλοτύρι σκληρό σε κυβάκια
λίγες ελιές μαύρες
ταμπάσκο(ή πιπέρι)
αλάτι
Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι με το κρέας ,το αλάτι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να πιεί τα υγρά του. Προσθέτουμε τα μανιτάρια αφού τα στραγγίξουμε καλά. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε συνέχεια. Ρίχνουμε το κρασί και μετά τις ελιές. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το ταμπάσκο ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλουμε ή το πιπέρι. Στο τέλος προσθέτουμε και το τυρί. Ο μπεκρής μας είναι έτοιμος.Συνοδέψτε τον με τηγανητές πατάτες και ζυμωτό μαύρο ψωμί.
2010-04-20 13:17:27
Φυσικά, ανάλογα στο τι σου αρέσει σαν γεύση .Και χωρίς καυτερό είναι πολύ γευστικό.
2010-04-19 22:09:19
Δε μου αρέσει το άρωμα από το ταμπάσκο. Θα μπορούσα να βάλω μπούκοβο ή καφτερή πιπεριά;