Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπατσαριά


10
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo litsaki73 litsaki73

Παραδοσιακή Γιαννιώτικη πίτα με σπανάκι

Ετικέτες:σπανάκι"πίτα"λαδερό Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό σπανάκι (ή ανάμικτα σέσκουλα, λάπατα ή οτιδήποτε χορταρικο για πίτα)
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 400γρ. τρίμα φέτα
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι γλασσέ
  • 3 κούπες μπομπότα (καλαμποκίσιο αλεύρι)
  • Νερό χλιαρό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, άνιθο κατα βούληση!!!!

 

  • Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε πολλά χέρια με νερό, το στραγγίζουμε καλά, και το ψιλοκόβουμε. Το αλατίζουμε, το αφήνουμε λίγη ώρα να βγάλει τα υγρά του και το χειροτρίβουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο, τα προσθέτουμε στο σπανάκι μαζί με τη φέτα, το ρύζι, το πιπέρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
  • Σε λεκανίτσα ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, αλάτι, 1/3 της κούπας λάδι και όσο νερό πάρει για να σχηματίσουμε εναν παχύρρευστο χυλό. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λείος ο χυλός μας.
  • Λαδώνουμε καλά το ταψί του φούρνου μας, βάζουμε τα 3/4 του χυλού ως βάση, από πάνω σκορπάμε τα χορταρικά, και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό από πάνω. Πριν το φουρνίσουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά  (ανάλογα το φούρνο), μέχρι να τραγανίσει και από πάνω και από κάτω.

 

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-06 20:58:24
Χα χα! Τελικά είναι ίδια με τον πλαστό. Η διαφορά τελικά είναι μόνο ότι φτιάχνεις από πριν το "χυλό" ενώ στον πλαστό στρώνεις το αλεύρι κάτω και το σκορπάς μετά από πάνω. Η γιαγιά μου τον έφτιαχνε σε φούρνο με τούβλα κατάχαμα και ψηνόταν. Αυτό δεν το πρόλαβα γιατί ο φούρνος όταν εγώ ήμουν παιδί ήταν ΄ήδη κατεστραμμένος (από την ίδια τη γιαγιά αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία...)
User Photo litsaki73 litsaki73
2009-06-04 20:52:25
Ακολουθεί φωτό οσονούπω!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.