Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπατζίνα – Θεσσαλίας


11
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo linmak88 linmak88
Παραδοσιακή πανεύκολη πίτα από τη Θεσσαλία!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κολοκυθάκι τριμμένο

4 αυγά

200 γραμ. μαργαρίνη

2 ποτ. νερού φρέσκο γάλα

3 κούπες φέτα τριμμένη

Αλάτι, πιπέρι

Αλεύρι όσο σηκώσει

Λίγο λάδι για το άλειμμα του ταψιού και για το ράντισμα της πίτας

 

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά και αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει τόσο πηκτό όσο το κουρκούτι, δηλαδή ούτε να είναι πολύ ρευστό αλλά ούτε και συμπαγές ζυμάρι.

Σε λαδωμένο ταψί ρίχνουμε το μίγμα, από πάνω το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την τριμμένη φέτα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σχόλια

User Photo Antzela Antzela
2010-12-20 18:46:56
Βγηκε απο το φουρνο...την αφησα λιγακι να κρυωσει..... ....και δεν εχω λογια!!!!! Ειναι πεντανοστιμη...ευκολη...γρηγορη!!!! Δοκιμαστε την! Ευχαριστω πολυ linmak88!!!!!!!!!!
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-25 09:46:20
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει τόσο πηκτό όσο το κουρκούτι!!!!!
User Photo Magdag Magdag
2010-11-25 09:19:50
Ωραία συνταγή αλλά γράψε τουλάχιστον κατά προσέγγιση πόσο αλεύρι χρειάζεται.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.