Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπατζίνα -Παραδοσιακή Καρδιτσιώτικη Πίτα


6
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo chef soto chef soto
Μία πίτα που "κρύβει" την ελληνική παράδοση και τον τρόπο ζωής των προηγούμενων χρόνων!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό κολοκύθι πράσινο ή κίτρινη κολοκύθα
500 gr. τυρί φέτα
2 αυγά
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
3/4 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
750 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Ας δούμε πώς φτιάχνεται
Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη,στο χοντρό μέρος του. Το βάζουμε σε τρυπητό,το αλατίζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα. Κατόπιν το πατάμε με το χέρι μας να βγάλει τα υγρά του. Θρυμματίζουμε την φέτα με ένα πιρούνι και την βάζουμε σε ένα μπώλ,κρατάμε στην άκρη μία χούφτα τυρί για το τέλος. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, το κολοκύθι, την φέτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει ένας σφιχτός χυλός, περίπου χρειάζεται η ποσότητα που σας ανέφερα, αλλά θα το δείτε κι εσείς στην εκτέλεση. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί (κουζίνας) ρίχνουμε τον χυλό, η πίτα μας πρέπει να γίνει λεπτή! Προσθέτουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια,την φέτα που κρατήσαμε. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
Φουρνίζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.