Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπαστουνάκια με ινδική καρύδα και αμύγδαλο


7
0


Μερίδες: 30-35 κομμάτια
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo panselin panselin
Καλό είναι να μη αντικαταστήσετε το ρούμι με άλλο ποτό, είναι ιδανικό για αυτή τη συνταγή.
Τέλειο για το γραφείο, τον απογευματινό καφέ ακομα και για κέρασμα!!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

160γρ βούτυρο αγελάδος σε κύβους θερμοκρασία δωματίου
100γρ ζάχαρη
40γρ μαύρο ρούμι
200γρ ινδοκάρυδο
120γρ αμύγδαλα τριμμένα σκόνη στο μούλτι
100γρ αμύγδαλα ψημένα, ανάλατα χοντροκοπανισμένα
Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ρούμι και μετά την καρύδα και τη αμυγδαλόσκονη.
Τέλος σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε στον κάδο τα χοντροτριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.  Παίρνουμε μικρή ποσότητα μείγματος με το χέρια μας και πλάθουμε μπαστουνάκια μακρόστενα όχι πολύ παχιά.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος  και τα αραδιάζουμε σε απόσταση μεταξύ τους.
Τα ψήνουμε 8-10λ.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.