Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπαρμπούνια σκορδοστούμπι


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Η σάλτσα "σκορδοστούμπι" λέγεται έτσι γιατί αποτελείται από στουμπισμένο(κοπανισμένο) σκόρδο,το οποίο τ'ανακατεύουμε με ξύδι και το αφήνουμε λίγο να βράσει.Εξαίρετη σάλτσα για ψημένο κρέας,ψάρι και διάφορα τηγανητά φαγητά.Δοκιμάστε τη....

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μπαρμπούνια
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
σκόρδο αρκετό...
1,5 κουταλιά σούπας πελτέ ή φρέσκια τομάτα ανάλογη
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
μιά κουταλιά σούπας ξύδι

Καθαρίζουμε,αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια.

Φτιάχνουμε χωριστά τη σάλτσα βάζοντας σε μιά κατσαρόλα το λάδι και το σκόρδο κοπανισμένο,το οποίο αφήνουμε να τσιγαριστεί ελαφρά με το λάδι.

Ρίχνουμε το ξύδι,το αφήνουμε λίγο να βράσει με το σκόρδο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Κοντά να βράσει η σάλτσα προσθέτουμε τα ψάρια,ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

Τέλειος μεζές για ουζάκι ή τσίπουρο σε παραθαλάσσια ταβερνάκια της Ζακύνθου...

Σχόλια

User Photo paprika paprika
2010-08-26 14:45:40
Ωραιότατος τρόπος για να μαγειρέψουμε τα μπαρμπούνια και γενικά τα μικρά ψάρια. Εγώ το ξέρω σαν σάλτσα σαβόρο, χωρίς ντομάτα (το κλασσικό σαβόρο δεν έχει μέσα ντομάτα) και αντί για ρίγανη βάζουμε δεντρολίβανο. Έτσι συντηρούσαν για μέρες παλιά τα ψάρια!!!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-08-27 12:32:31
Δοκιμάστε τη σάλτσα σκορδοστούμπι ρίχνοντας σε αυτή τηγανιτές μελιτζάνες και τελειώνοντας με τυρί φέτα τριμμένη από πάνω μόλις σβήσετε τη φωτιά.Ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά της Ζακύνθου!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.