Παίρνουμε ένα πιάτο και το καλύπτουμε με μια στρώση από ζάχαρη, ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα και την στρώνουμε στο πιάτο για να καλύπτετε με το ζάχαρη. Ζεστάνουμε το τηγάνι (πάνω σε φωτιά, χρησιμοποιήστε γκαζάκι στην ανάγκη) και λιώνουμε ένα γεμάτο κουτάλι βούτυρο, μόλις λειώσει προσθέτουμε την μπανάνα, την γυρνάμε λίγο για να πιάσει βούτυρο παντού.
Θα δείτε ότι θα έχει κάνει καραμελωμένη επίστρωση
Ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι Grand Marnier (γίνεται και με άλλα αλλά αυτό θα ταν το καλύτερο) μεσ στο τηγάνι και επιτόπου του βάζουμε φωτιά με ένα σπίρτο
Σοτάρουμε το τηγάνι μέχρι να σβήσει, τοποθετούμε την μπανάνα σε καθαρό πιάτο και σερβίρετε με μπαλάκια από παγωτό και άλλα κομμένα φρούτα
2009-06-03 18:24:01
Μ'αρέσει αλλά χωρίς το σπίρτο!! λολ