Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπαμπάς με ρούμι


16
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo λιζα λιζα

Από τα πιο ωραία γλυκά που έχω δοκιμάσει!

Ετικέτες:ΓΛΥΚΟ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ

250γρ. Αλεύρι.
15γρ. Μαγιά(φρέσκια).
Μισό κ.γ Αλάτι.
2κ.γ Ζάχαρι.
2 Αυγά και 1 κρόκο.
80γρ. Γάλα χλιαρό.
80γρ. Βούτηρο λιωμένο.

ΣΙΡΟΠΙ

500γρ. Νερό.
350γρ. ζάχαρι.
60γρ.  Ρούμι μαύρο.

4κ.σ   Μαρμελάδα βερίκοκο.
1κ.σ   βούτηρο.

Ρίχνουμε τη μαγιά στο γάλα και τη λιώνουμε.Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτηρο και ζυμώνουμε.Στο τέλος ρίχνουμε το βούτηρο σιγά σιγά να γίνει μια μαλακή και γυαλιστερή ζύμη.Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Βουτηρώνουμε την φόρμα για το γλυκό,βάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει.Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 30με40 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.Ρίχνουμε το νερό τη ζάχαρι και το ρούμι σε μια κατσαρολίτσα και τα βράζουμε 4 λεπτά(μετράμε 4 λεπτά αφότου αρχίσει ο βρασμός).
Βάζουμε το γλυκό σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος.Ανοίγουμε τρυπούλες στο γλυκό (που πρέπει να είναι χλιαρό προς κρύο)και σιροπιάζουμε (το σιρόπι να είναι ζεστό).Το αφήνουμε εκεί μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Λιώνουμε σε ένα τηγανάκι το βούτηρο με τη μαρμελάδα να γίνει σαν σάλτσα.Βάζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και το γαρνίρουμε με τη σαλτσομαρμελάδα!
Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε στη μέση τον μπαμπά και να βάλουμε σαντιγί.

Σχόλια

User Photo magki magki
2009-08-27 16:46:06
Ναι εγινε τελειο αφρατο με ωραια γευση απο το ρουμι .Προσθεσα σαντιγη οι καλεσμενοι μου ενθουσιαστικανε
User Photo λιζα λιζα
2009-08-27 10:35:44
Ναι,είναι πολύ καλή.Το έφτιαξες το γλυλό?
User Photo magki magki
2009-08-26 23:06:58
Είχα επιχειρήσει πολλές φορές παρόμοια συνταγη αλλά αυτή είναι άψογη!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.