Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπακλαβάς με μέλι και λάδι


10
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo roxy roxy
Υγιεινός και πανεύκολος με σίγουρη επιτυχία! Η γεύση του είναι μελένια και τραγανή.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Εποχιακές συνταγές / Χριστούγεννα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ζάχαρη
500 γρ καρύδια τριμμένα όχι εντελώς
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι μέλι
Χρησιμοποιούμε ένα μέτριο ορθογώνιο ταψί ή στρογγυλό Νο 32.
Δεν λαδώνουμε ούτε το ταψί μας ούτε τα φύλλα.
Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη την κανέλα και το γαρύφαλο.
Στρώνουμε 3 φύλλα από κάτω ελαφρά ζαρωμένα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα ένα- ένα εναλλάξ με το μίγμα των καρυδιών.
Κρατάμε 2-3 φύλλα για να σκεπάσουμε τον μπακλαβά.
Κόβουμε σε κομμάτια μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Ζεσταίνουμε το λάδι όσο να αρχίζει να καπνίζει.
Περιχύνουμε το μπακλαβά μας.Πρέπει να ακούγεται ένας ήχος που δείχνει ότι τα φύλλα ψήνονται.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στούς 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά να ροδίσει καλά.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και όπως είναι καυτό το περιχύνουμε με το μέλι ρίχνοντας και ανάμεσα στα κομμάτια.
Αφήνουμε να ρουφήξει το μέλι.Σε 30 λεπτά περίπου είναι έτοιμος.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2013-12-29 10:46:22
Δοκίμασα τη συνταγή και ήταν πραγματικά το άρωμα του μελιού που έκανε τη διαφορά!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.