Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπακλαβάς


5
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Stalitsa Stalitsa
Ειναι ενας κλασσικος μπακλαβας
Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

750 γρ. φύλλο κρούστας

2 κούπες βούτυρο

5 τριμμένες φρυγανιές

650 γρ. καρύδι χοντροκομμένο

1 κ.γλ. κανέλα

 

Σιρόπι:

1 κιλό νερό

1 κιλό ζάχαρη

* 2 φλ. μέλι-3 φλ. νερό-3 φλ. ζάχαρη

Για την γέμιση:

Ρίξτε τα χοντροκομμένα καρύδια, τις φρυγανιές και την κανέλα σ’ένα μπολ και ανακατέψτε καλά. Στρώστε 4 φύλλα σε βουτυρωμένο ταψί, αλείψτε τα με βούτυρο και βάλτε την γέμιση. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση. Μόλις τελειώσει η γέμιση στρώνεται άλλα 4 φύλλα βουτυρωμένα και κόβετε τον μπακλαβά σε τριγωνικά κομμάτια. Τα ψήνετε για 1 ώρα περίπου στους 150°C.

Για το σιρόπι: Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά.

 

Tips: Ο μπακλαβάς και το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.