Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπακαλιάρος τσιλαδιά


12
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 1200 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Φαγητό κυριακάτικου μεσημεριού...

Διευκρίνηση: Με την ονομασία "τσιλαδιά" συναντάμε διάφορους τρόπους μαγειρέματος των ψαριών, από κόκκινες σάλτσες και σταφίδες όπως εδώ, μέχρι με λαχανικά και μοσχοκάρφια. Καμία σχέση όμως με την τσιλαδιά της Κρήτης, ή αλλιώς "πηχτή", η οποία φτιάχνεται από κεφάλι και πόδια χοίρου.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 φιλέτα παστού μπακαλιάρου
  • 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλ. του καφέ μαύρη, κορινθιακή σταφίδα
  • 1 ντομάτα αλεσμένη
  • 1 σκελίδες σκόρδο λιωμένη
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
Παρόλο που χρησιμοποιούμε φρέσκια ντομάτα, δε βάζουμε ζάχαρη γιατί οι σταφίδες έχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης μέσα τους.
Καθαρίζουμε και ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο.

Σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν και σβήνουμε με την αλεσμένη ντομάτα.

Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για ένα πεντάλεπτο, ρίχνουμε τις σταφίδες, το αλατοπίπερο και το δαφνόφυλλο και τα αφήνουμε πάλι να βράσουν όλα μαζί για ακόμα πέντε λεπτά.

Σε μιά άλλη κατσαρόλα στρώνουμε τις φέτες ντομάτας στον πάτο και από πάνω ακουμπάμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Περιχύνουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.

Στο ενδιάμεσο και μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε λίγο νερό.

Σερβίρουμε με κυδωνάτες πατάτες φούρνου.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-02-18 14:47:29
Συνεχίζεις να μας εκπλήσεις ευχάριστα με τις γευστικές προτάσεις σου Δημήτρη! Εξαιρετικό φαγητό!
User Photo paprika paprika
2011-02-18 14:43:22
Αγαπημένο μου φαγητό...να'σαι καλά Δημήτρη που μου θύμισες τον μάγειρα παππού που έβαζε σταφίδες στον μπακαλιάρο!!!
User Photo linmak88 linmak88
2011-02-18 13:57:13
Θα το μαγειρέψω γιατί μας αρέσει πολύ ο μπακαλιάρος οικογενειακώς...θα παραλείψω μόνο τις σταφίδες....
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2011-02-18 13:27:51
Λατρεμένος μπακαλιάρος, όπως και να τον μαγειρέψεις είναι όλα τα λεφτά.....

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.