Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπακαλιάρος στον φούρνο


14
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo apapsa apapsa
Μέρες τώρα ήθελα να κάνω ένα μπακαλιάρο στον φούρνο, αλλά δεν έβρισκα την συνταγή που θα μου έκανε κλικ. Τελικά την βρήκε η μάνα μου. Της την είπε η μανάβισσα της γειτονιάς και ήταν πραγματική πετυχημένη. Επειδή το δεντρολίβανο είναι πολύ έντονο όταν είναι ξηρό και είναι πολύ σκληρό και πάει παντού, αν βρείτε βάλτε φρέσκο.
Ετικέτες:βακαλάος, ψάρια, νηστήσιμο, νηστίσιμο, σαρακοστιανά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

10 ροδέλες φιλέτο μπακαλιάρο

1 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες

3 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

4 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

φρέσκο δεντρολίβανο (ή ξηρό αν δεν έχετε φρέσκο)

αλάτι πιπέρι


Ξεπαγώνουμε τον μπακαλιάρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Στρώνουμε τις πατάτες σε ένα ταψί.  Τις αλατίζουμε. Βάζουμε από πάνω τον μπακαλιάρο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι,  ρίχνουμε το μισό φλυτζάνι ελειαόλαδο. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε την ντομάτα και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και  αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Περιχύνουμε τα φιλέτα με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε μια κούπα νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Σχόλια

User Photo mtzam mtzam
2011-12-05 13:43:34
Τη δοκίμασα το Σάββατο. Πολύ ωραία βγήκε, δε μύριζε καθόλου, αλλά δεν παλευόταν με ξερό δεντρολίβανο, ήταν σαν να τρώω μπακαλιάρο με πασατέμπο. Με το φρέσκο φαντάζομαι, το αφαιρείς μετά και όλα κομπλέ. Με το ξερό, είχε πάει παντού και όλο έφτυνα. Γευστικά όμως του πήγαινε το δεντρολίβανο και το κρεμύδι τον ανέβαζε πολύ!
User Photo apapsa apapsa
2011-11-28 17:22:36
Μόλις σου έφτιαξα την μέρα mtzam :ο) Δεν είχαν την χαρακτηριστική ψαρίλα, άσε που το δεντρολίβανο σκέπαζε τα πάντα. Βουρ στα μπακαλιαράκια:ο)
User Photo mtzam mtzam
2011-11-28 13:45:04
edit: μυρωδιά ψαρίλας...
User Photo mtzam mtzam
2011-11-28 13:43:51
Βασικά, κάθε φορά που φτιάχνω ψάρι στο σπίτι μισώ τη ζωή μου...Καθάρισε, πλύνε, ψήσε, ντουμάνι η κουζίνα, μια ταλαιπωρία. Όταν πάω στο σούπερ και βλέπω αυτά τα ωραία, λευκά, καθαρισμένα μπακαλιαράκια, σιχτιρίζω που μου βρωμούν τα ψάρια στο φούρνο. Οπότε, στο θέμα μας, τα μπακαλιαράκια με το δεντρολίβανο, εξακολουθούν να έχουν αυτή την έντονη συνταγή ψαρίλας; Αν όχι, μόλις μου έφτιαξες τη μέρα!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.