Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπακαλιαρος Πίλ Πίλ από την χώρα των Βάσκων


6
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo JustCook JustCook

Mια υπέροχη συνταγή από το Σαν Σεμπάστιαν

Ετικέτες:ψάρι, μπακαλιάρος, ελαιόλαδο, σκόρδο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κομμάτια 150 γραμάρια το κάθε ένα μπακαλιάρο αλμυρό το χοντρό μέρος του φιλέτου
7 -10 σκελίδες σκόρδου
2 κόκκινες πιππεριές τσίλι
ελαιόλαδο

Αγοράζουμε το καλύτερο αλατισμένο μπακαλιάρο που μπορούμε να βρούμε και κόβουμε το πιο χοντρό κομμάτι από το φιλέτο.

Ξαλμυρίζουμε μια νύχτα σε νερό

Παίρνουμε ένα τηγάνι με χονδρό πάτο Ρίχνουμε άφθονο ελαιόλαδο στο τηγάνι, τα  σκόρδα και ανάβουμε τη φωτιά στο μέτριο. Αμέσως μετά, τοποθετούμε τα φιλέτα με την πέτσα να ακουμπά στο τηγάνι

Μετά αρχίζουμε να σέρνουμε το τηγάνι το στην επιφάνεια της κουζίνας, για να μην κολλήσει το φιλέτο. Μέτα από 3-4 λεπτά το λάδι αρχίζει να πήζει, αφού η πέτσα και η σάρκα βγάζουν το φυσικό ζελέ.

Η φωτιά είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού αν είναι πολύ δυνατή το ζελέ θα στερεοποιηθεί και θα γίνει μια μαυρίλα, ενώ αν η φωτιά είναι χαμηλή, θα φτιάξουμε μια ωραία σούπα. Άρα μέτρια φωτιά

Στο μεταξύ έχουμε προσθέσει καυτερές πιπεριές για άρωμα και σε 10 λεπτά το ελαιόλαδο έχει σχεδόν πήξει. Προσοχή, σε καμιά περίπτωση δεν γυρίζουμε τα φιλέτα! Ρίχνετε που και που με ένα κουτάλι το ελαιόλαδο από πάνω.

μετά από 5 λεπτά είναι έτοιμο για σερβίρισμα

 

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-02 19:04:46
:P
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-11-02 18:09:34
JustCook θα δοκίμαζα έτσι κι αλλιώς αυτή τη συνταγή. Τώρα με τα κρασάκια που προτείνεις έχω έναν επιπλέον λόγο για να τη φτιάξω το συντομότερο.
User Photo JustCook JustCook
2010-11-02 17:50:43
sokolatoyla an to synodepseis me leyko hmiglyko krasi leyko aromatiko kai fas ayto to piato siga siga olh gh geysh ua meinei ston ouranisko sou kai tha to latrepseis epishs an kai exei poly skordo den soy menei h geysh toy sto stoma
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-11-02 10:34:30
Εξαιρετική συνταγή!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.