Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπακαλιάρος παστός με πράσα


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Απλό,γρήγορο και πεντανόστιμο!Δοκιμάστε το...
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μικρός μπακαλιάρος παστός
4-5 πράσα
1 φλ.τσαγιού λάδι
2-3 κ.σ. τοματοπελτέ ή 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
πιπέρι
Από την προηγούμενη μέρα κόβουμε το μπακαλιάρο σε κομμάτια,τον ξεπλένουμε και τον μουλιάζουμε διατηρώντας τον στο ψυγείο για να ξαλμυριάνει.

Κατά τη διάρκεια της μέρας του αλλάζουμε το νερό πολλές φορές.

Πριν τον μαγειρέψουμε τον στραγγίζουμε καλά και τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί γιατί αν έχει νερά θα μαλακώσει πολύ στο τηγάνισμα.

Ας μαγειρέψουμε λοιπόν!Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο αφού πρώτα τον αλευρώσουμε.

Ρίχνουμε τα πράσα και τα τσιγαρίζουμε κι αυτά μαζί με τον μπακαλιάρο κουνώντας μόνο το τηγάνι χωρίς να τα  ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την τομάτα,πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας.

Το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και σε μικρά χρονικά διαστήματα κουνάμε το τηγάνι για να μην κολλήσει το φαγητό μας.

Καλή όρεξη!

Σχόλια

User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-01-28 22:44:45
ντιμη μας ανοιξες την ορεξη

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.