Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπακαλιάρος με πατάτες


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo marilu marilu
μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή από την πανέμορφη Σικελία!!!
Ετικέτες:μπακαλιάρος, πατάτες Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μπακαλιάρους
πιπέρι
1/2 της κούπας λάδι
αλάτι
1 κρεμμύδι
1 kg πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κουταλάκι δεντρολίβανο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κουταλιές κουκουνάρια
1 κούπα ζωμός ψαριού
1 κουταλιά κάπαρη
1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
Τρίψτε το σκόρδο και ψιλοκόστε το κρεμμύδι.
Σ' ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σωταρίστε τα.
Προσθέστε την κάπαρη, τα κουκουνάρια και το δεντρολίβανο και σωτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Αλατοπιπερώστε τα ψάρια και βάλτε τα σε πυρέξ.
Ρίξτε από πάνω τα σωταρισμένα υλικά, περιχύστε με το ζωμό και το κρασί και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Ψήστε στους 180οC για 20 λεπτά.
Μετά σ'ενα μπολ διαλύστε το αλεύρι στο χυμό του λεμονιού και ανακατέψτε το με το ζουμί του φαγητού.
Με το μίγμα περιχύστε τα ψαρια και ψηστε για άλλα 15 λεπτά.Κόψτε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και βράστε τις σε αλατισμένο νερο.Τις σερβίρετε στραγγισμένες σε ζεστά πιάτα με τα ψάρια και την λεμονάτη σάλτσα στολισμένα με κλαδάκια δεντρολίβανου.
καλή όρεξη...

Σχόλια

User Photo cuocoitaliano cuocoitalian o
2011-03-11 13:04:41
αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και προσθέστε ότι θέλετε......
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2011-03-09 13:50:50
Τέλεια συνταγή για ψάρια,marilu.Θα μπορούσαμε αντί να βράσουμε τις πατάτες να τις βάλουμε στο ταψί με τα ψάρια μόλις ρίχνεις το ζωμό και το κρασί.Τι λέτε?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.