Ξαρμυρίζω τον μπακαλιάρο αποβραδίς, αλλάζοντας συχνά το νερό.
Τον ξεφτίζω, προσθέτω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ψίχα του ψωμιού, που προηγουμένως έχω βρέξει και έχω στραγγίξει, τον μαϊντανό, τον άνηθο και το πιπέρι.
Ζυμώνω το μείγμα και το πλάθω σε μπαλάκια, με τα δυο μου τα χεράκια, και το αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Ετοιμάζω κουρκούτι με αλεύρι, μπίρα, λίγη μουστάρδα και ελάχιστο αλάτι.
Ρίχνω τα μπαλάκια στο κουρκούτι, και τα τηγανίζω σε μπόλικο καυτό λάδι, όπως τους λουκουμάδες.
Τα βγάζω μόλις πάρουν το ρόδινο χρωματάκι τους και τα αφήνω να στραγγίξουν στη σχάρα.
Τρώγονται με τα δόντια, με σκορδαλιά ή μαγιονέζα.
2010-02-15 19:01:38
Το κακό είναι πως άμα φας έναν κολλάς και δε σταματάς... :)
2009-07-01 21:59:42
Kεφτέδες στο μεγαλείο τους.. Ατέλειωτες πιθανότητες και κάθε φορά, εκεί που νομίζεις ότι τους έχεις δει όλους τους τρόπους.. τελικά πετάγεται ένας καινούργιος.. Ωραία!
2009-06-09 11:02:43
πολύ ωραία η συνταγή σου λογο θα την δοκιμλασω σύγουρα
2009-06-06 01:36:14
Με σκορδαλιά, με σκορδαλιά !!!
2009-06-05 20:41:08
Τα είχε φτιάξει και η μαμά μου μια φορά και ξετρελλαθήκαμε. Γιατί δεν τα ξαναέφτιαξες mama ;
2009-06-05 20:02:57
Η κόρη του δε θυμάται τα μπακαλιαροκεφτεδάκια στα πάρτι (είχε το μυαλό της στο χορό απ' ότι ξέρω), αλλά φέτος που η μαμά τα ξανάφτιαξε ήταν ομολογουμένως λουκούμια!!! (χιχιχι)