Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μπαγκέτες με κιμά ή τόνο ογκρατέν


8
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Toula74 Toula74
Μια συνταγή που έμαθα στο μάθημα της οικοκυρικής στο σχολείο κι έχω να την κάνω πολλά χρόνια. Είναι πεντανόστιμη και μπορεί να γίνει με πολλές παραλλαγές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για ορεκτικό, όσο και σαν κύριο πιάτο.
Ετικέτες:Κιμάς, μπαγκέτες, λαχανικά, ογκρατέν Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κιμάδες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γρ. κιμάς ή 2 κονσέρβες τόνου
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 τριμμένα καρότα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού αρακά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένες ντομάτες
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι Mozzarella ή άλλο κασέρι της αρεσκείας σας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (Light ή κανονική)
  • 1 – 2 μαύρες ή λευκές μπαγκέτες (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. Γλυκού ζάχαρη
  • Λίγο κόκκινο πιπέρι Cayenne
  • Αλάτι
Ροδίζετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτετε τον κιμά ή τον τόνο και μόλις απορροφηθούν τα υγρά τους, προσθέτετε τον αρακά, το καρότο, τις τριμμένες ντομάτες, το κρασί, τη ζάχαρη, το πιπέρι κι αλάτι.

Σιγοβράζετε το μείγμα μέχρι να μείνει με λίγο σάλτσα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

Κόβετε τις μπαγκέτες σε κομμάτια, περίπου στο μήκος της παλάμης σας και χωρίζετε κάθε κομμάτι στα δυο. Αφαιρείτε την ψίχα τους, στρώνετε επάνω σε κάθε μπαγκέτα περίπου μια κουτάλα της σούπας από το μείγμα και τις τοποθετείτε σε ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα. Πασπαλίζετε στο τέλος με το τριμμένο κασέρι και ψήνετε τις μπαγκέτες στους 200 ° C μέχρι να λιώσει καλά το κασέρι και να ροδίσει στην επιφάνεια.

Σημείωση:
  • Η Light εκδοχή της συνταγής είναι με μαύρη μπαγκέτα, τόνο και κρέμα γάλακτος Light. Μπορείτε όμως ν΄αντικαταστήσετε τον τόνο και με κιμά από κοτόπουλο ή πολύ ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου, ώστε το φαγητό να έχει λιγότερες θερμίδες.
  • Για την γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κρέας σας περίσσεψε από την προηγούμενη μέρα κι από λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει, όπως π.χ. μανιτάρια, καλαμπόκι, μικρά φασόλια, πιπεριά, κ.λ.π.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.