Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το μούστο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη. Στο κονιάκ ρίχνουμε την σόδα, ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά ενώ ταύχρονα ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγα-σιγά το αλεύρι έως ότου να έχουμε μια εύπλαστη και μαλακιά ζύμη . Δεν χρησιμοποίησα ολόκληρο το κιλό το αλεύρι.Σήκωσε λιγότερο.Πλάθουμε πλεξουδάκια,κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στον πάτο μια λαδόκολα. Ψήνουμε, σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει, στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά . # Σε μερικά είχα κρύψει κομμάτια καρύδια. Υπέροχα!!!
2009-09-30 20:44:16
Πού βρίσκουμε μούστο;;;;; Κάνετε μια εκδρομούλα στην ανατολική Αττική όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αμπέλια και τρυγάτε βιολογικά σταφύλια.Τα μαζεύετε, τα ξεπλύνετε, τα πατάτε,και παίρνετε το μούστο.
Βράζετε το μούστο 5-10 λεπτά έχοντας ρίξει μέσα τουλουπάνι σφιχτά δεμένο με περιεχόμενο δυο κουταλιές στάχτη από ξύλα (όχι τσιγάρα). Ξαφρίζετε συνεχώς μέχρι τέλους. Την άλλη μέρα τον σουρώνετε και είναι έτοιμος για χρήση. ( Για μουσταλευριά, μουστοκούλουρα , κλπ.)
Παραλλαγή συνταγής
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
2009-09-30 20:44:16
Πού βρίσκουμε μούστο;;;;; Κάνετε μια εκδρομούλα στην ανατολική Αττική όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα αμπέλια και τρυγάτε βιολογικά σταφύλια.Τα μαζεύετε, τα ξεπλύνετε, τα πατάτε,και παίρνετε το μούστο. Βράζετε το μούστο 5-10 λεπτά έχοντας ρίξει μέσα τουλουπάνι σφιχτά δεμένο με περιεχόμενο δυο κουταλιές στάχτη από ξύλα (όχι τσιγάρα). Ξαφρίζετε συνεχώς μέχρι τέλους. Την άλλη μέρα τον σουρώνετε και είναι έτοιμος για χρήση. ( Για μουσταλευριά, μουστοκούλουρα , κλπ.)