Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μουσταλευριά


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 2 '
Χρόνος ψησίματος: 3 '
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης
Μούστος και αλεύρι=μουσταλευριά
Ετικέτες:γλυκό, παραδοσιακά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 ποτήρια μούστο
1/2 ποτήρι αλεύρι
καρύδια όσα θέλουμε
σουσάμι
κανέλα

Βάζουμε τον μούστο στην κατσαρόλα. Βάζουμε το αλεύρι σ'ένα μπολ με λίγο από τον μούστο και το διαλύουμε καλά ώστε να μην έχει βόλους. Στη συνέχεια το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.   Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε να πάνε παντού. Την μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και κανέλα.

 

Σχόλια

User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα
2009-10-05 16:05:32
Αν σας περισέψει και επειδή μουχλιάζει εύκολα μπορούμε να κόψουμε σε φετές τη μουσταλευτια και να τη ψήσουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Στόχος είναι να φύγει η υγρασία και να γίνει κατι σα λουκούμι. έπειτα μπορούμε να την τσουλίσουμε σε σουσάμι. Είναι μια υπέροχη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.