Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μους Φράουλας


12
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo theremina theremina

Μους Φράουλας φτιαγμένο με φρέσκιες φράουλες, σαντιγύ και μπισκότα σαβαγιάρ. 

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκό, που δεν χρειάζεται ψήσιμο. Τα εργαλεία που χρειάζονται είναι ένα μίξερ, τρία μπολ, και μία ή δύο φόρμες για ζελέ/κρέμα.  Χρόνος παρασκευής μισή ώρα, σύν τουλάχιστον 1 ωρα στο ψυγείο για να δέσει το μους.

Ετικέτες:γλυκό, φράουλες, 6-φράουλες Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

750 έως 900 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες

250 γραμμάρια έτοιμη σαντιγύ από το ζαχαροπλαστείο [ή φτιάχνετε την δικιά σας με 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος - με τουλάχιστον 32% λίπαρά - και 50 γραμμάρια (1/2 κούπα) άχνη ζάχαρη]

1 πακέτο (200 γραμμάρια) μπισκότα σαβαγιάρ (savoiardi)

1 φακελάκι (100 γραμμάρια) ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα

1 κούπα (250 millilitre) βραστό νερό

1. Πλένουμε τις φράουλες βάζοντας τες σε ένα μεγάλο μπολ ή μία λεκάνιτσα με δροσερό νερό, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Βάζουμε τις φράουλες σε στρωμένη πετσέτα να στεγνώσουν καλά.  Τις κόβουμε σε φέτες.

2. Βράζουμε το νερό και μετράμε 1 κούπα σε ένα γυάλινο μπολ. Ρίχνουμε την σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με μεταλλικό κουτάλι μέχρι να λείωσει το ζελέ. Εάν υπάρχουν ακόμα κόκκοι ζελέ που δεν έχουν λείωσει, βάζουμε το μπόλ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με βραστό νερό ενδιάμεσα, ώστε το ζεστό νερό ανάμεσα από τα δύο μπολ να βοηθήσουν να λείωσει το ζελέ μέσα στο μικρό μπολ με την 1 κούπα νερό. Δέν προσθέτουμε επιπλέον νερό στο ζελέ.

3. 'Οταν λείωσει καλά η σκόνη ζελέ, βάζουμε το μπόλ στο ψυγείο για να αρχίσει να πήζει το μείγμα.

4. Εν τω μεταξύ, σε άλλο μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη για να γίνει σαντιγύ. 

5. Κόβουμε το κάθε μπισκότο σαβαγιάρ σε 4 κομμάτια. 

6. 'Οταν το ζελέ αρχίσει να πήζει, αλλά είναι ακόμα ρευστό - δηλαδή η υφή του να είναι ελάχιστα πιό πηχτή από ασπράδι αυγού - το βγάζουμε από το ψυγείο και το χτυπάμε με το μίξερ. 

7. Σε ένα μεγάλο μπόλ, χρησιμοποιώντας σπάτουλα ή κουτάλα, ανακατεύουμε το ζελέ με την σαντιγύ, και όταν ανακατευτεί ομοιόμορφα, προσθέτουμε τις φράουλες. 

8. Παίρνουμε δύο φόρμες για ζελέ/κρέμα (η κάθε μία χωρητικότητας τουλάχιστον 750 millilitre ) ή μία μεγάλη φόρμα (χωρητικότητας τουλάχιστον 1 1/2 λίτρου), και τις βρέχουμε εσωτερικά, μετά τις στραγγίζουμε - αλλά δεν τις σκουπίζουμε - ώστε να μείνει ίχνος νερού στο εσωτερικό. 

9. Βάζουμε μία στρώση σαντιγύ-φράουλας, μετά μία στρώση κομμάτια μπισκότα σαβαγιάρ. Πιέζουμε καλά για να μήν υπάρχουν κενά αέρος. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα φράουλας-σαντιγύ και τελειώνουμε με στρώση σαβαγιάρ.

10. Σκεπάζουμε τίς φόρμες με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε στο ψυγείο για να δέσει το μούς. Σε μία ώρα κανονικά είναι έτοιμο το μούς, αλλά όσο περάσει η ώρα, τόσο πιό σφιγτό θα γίνει. 

11. Όταν είναι ώρα να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε το μούς σε ένα πιάτο ή μία πιατέλα. (Εάν δεν ξεφορμάρει εύκολα, βάζουμε την φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.) Γαρνίρουμε με μερικές φέτες φράουλας, ή σπιτικό σιρόπι φράουλας.  

Σχόλια

User Photo theremina theremina
2009-06-07 22:22:57
Στην φωτογραφία βλέπετε 1 από τις 2 μικρές φόρμες που βγάζει η συνταγή. Σίγουρα μπορώ και έγώ να φάω μισή ή ολόκληρη φόρμα. Δηλαδή 3 με 6 μερίδες! 'Αλλο το μέτρημα των μερίδων, άλλο το πόσο χορταστικές/λιγωτικές είναι....
User Photo aris1 aris1
2009-06-07 20:36:42
Πραγματικά δροσερό... Αλλά τι 12 μερίδες μας λες, εγώ τρώω το μισό μόνος μου χαλαρά!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-07 18:54:37
Μμμμ! Πολύ δροσερό και ωραίο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.