1. Δίνουμε στο χασάπη το κεφαλοτύρι και τα καρότα για να μας τα τυλίξει μέσα στο ρολό.
2. Ρίχνουμε νερό στη γάστρα, λίγο κρασί και βάζουμε μέσα το ρολό.
3. Ψήνουμε στο φούρνο στους 160 για 3 ώρες περίπου ανάλογα με το πόσα κιλά είναι το ρολό. Το γυρνάμε πού και πού.
4. Όταν βγει το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε φέτες τις οποίες ξαναβάζουμε στο ζουμί τους για να μην ξεραθούν. Μπορούμε αν το σερβίρουμε ζεστό να πήξουμε το ζουμί με κορν φλάουρ λίγο πριν το σερβίρουμε.
5. Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη και να το ζεστάνουμε τελευταία στιγμή. Είναι σα φρέσκο.στη γάστρα
2010-04-26 13:29:32
Και επιπλέον : πιπεριές, κρεμμύδια κλπ. ή σε παραλλαγή της γέμισης μπορείτε να βάλετε, διάφορα χορταρικά της αρεσκείας σας όπως σταμναγκάθι βρασμένο ή σωταρισμένο, παρέα με μυζήθρα Κρήτης.
2010-04-18 13:41:38
Καλημέρα Κλάρα μου. Δεν πρόλαβα να τη γράψω και με ψήφησες. Ευχαριστώ.