Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχάρι με πικάντικο πιλάφι


3
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo theremina theremina

Θα χρειαστείτε χύτρα ταχύτητος.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 χοντρό κομμάτι μοσχάρι, τουλάχιστον 1 κιλό

1 1/2 λίτρα νερό

 

 

2 κούπες ρύζι για το πιλάφι

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κουταλιές ελαιόλαδο

 

Για το μείγμα μπαχαρικών:

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι ολόκληρα σπόρια κόλιανδρου

6 φέτες πιπεριά jalapeno από βαζάκι

1/4 κουταλάκι μπούκοβο (εάν δεν σας αρέσουν τα πολύ καυτερά μην βάλετε μπούκοβο)

1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

1/4  κουταλάκι ρίγανη

 

1. Στην χύτρα ταχύτητος, ζεσταίνετε το λάδι. Βάζετε το κομμάτι μοσχάρι και το τσιγαρίζετε και από τις δύο πλευρές.

2. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το μείγμα μπαχαρικών, και τα ψήνετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν τα μπαχαρικά.  

3. Αμέσως ρίχνεται το νερό, σκεπάζεται την κατσαρόλα, και την βιδώνετε για να αρχίσει το μαγείρεμα υπό πίεση.  Μετράτε 20 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει να βγαίνει ο ατμός από την έξοδο στο καπάκι.

4. Βγάζετε την χύτρα από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει λίγο πριν ανοίξτε το καπάκι.

5. Αφαιρείτε το κομμάτι κρέας, και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

6. Σουρώνετε τον ζωμό, και μετράτε 4 κούπες. Φτιάχνετε ένα πιλάφι με 4 κούπες ζωμό και 2 κούπες ρύζι. Εάν δεν φτάνει ο ζωμός, προσθέστε λίγο νερό.  Εάν σας φαίνεται ο ζωμός πολύ πικάντικος, χρησιμοποιήστε μόνο 2 ή 3 κούπες ζωμό και το υπόλοιπο νερό.

7. Στο μεταξύ, κόβετε το μοσχάρι σε λεπτές λωρίδες, και το κρατάτε σκεπασμένο και ζεστό.

8. Επίσης κόβεται το κρεμμύδι σε λωρίδες και το σωτάρετε σε ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσει.

9. Σερβίρετε το πιλάφι με φέτες μοσχάρι και λίγο κρεμμύδι από πάνω.

 

Σχόλια

User Photo theremina theremina
2009-06-24 17:18:52
Αναρωτιέμε γιατί αυτή η συνταγή έχει την μέχρι τώρα μεγαλύτερη βαθμολογία !

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.