Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχάρι βραστό


6
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Υπέροχο και αρκετά ελαφρύ μοσχαράκι που μας ζεσταίνει τις κρύες μέρες που διανύουμε...
Ετικέτες:μοσχάρι, σούπα, λαχανικά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κ. μοσχάρι από λαιμό ή κότσι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ.τσ. λάδι
  • 3 μεγάλα κλωνάρια σέλινο κομμένα στα 4
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 πατάτες κομμένες στα 4
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • αλάτι και πιπέρι
  • Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στην κατσαρόλα με 5-6 ποτήρια νερό να βράσει.
  • Του αφαιρούμε τον αφρό της πρώτης βράσης και προσθέτουμε το μισό λάδι,το κρεμμύδι και αλατίζουμε ανάλογα.
  • Μετά από 20 λεπτά περίπου,προσθέτουμε τις πατάτες,τα καρότα και το σέλινο μαζί με λίγο πιπέρι.
  • Όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη,αφαιρούμε το κρεμμύδι και το πολτοποιούμε.
  • Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το υπόλοιπο λάδι και το αλεύρι μέχρι να ροδίσει.Για να μη μας μαυρίσει ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  • Με μια βαθιά κουτάλα,παίρνουμε λίγο ζωμό από το κρέας και το αραιώνουμε.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τη σούπα και βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσει.
  • Σερβίρεται καυτή με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι!

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.