Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαρίσια ουρά με χόρτα


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Η ουρά είναι ένα κομμάτι από το μοσχάρι που έχει πολύ τρυφερό κρέας και πολύ ζελατίνη. Συνήθως την ζητάμε από τον χασάπη μας να μας την κρατήσει αλλά την έχω βρει και σε κρεατοντελικατέσεν έτοιμη κομμένη. Εννοώ την ουρά κυριολεκτικά, αυτή που κουνάει η αγελάδα. Κάνει ωραίες σούπες και ωραίο γιουβέτσι. Εμένα μου αρέσουν πιο πολύ τα χορταρικά και έτσι την μαγειρεύω
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κιλά ουρά μοσχαρίσια κομμένη σε κομμάτια
1/2 κιλό σπανάκι
5 μεγάλα μαρούλια
1 ματσάκι τσουκνίδες
1 ματσάκι παπαρούνες
1 ματσάκι ρόκα
1 ματσάκι άνηθο
3 ματσάκια κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τα χόρτα, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα αχνίζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα (χωρίς νερό, ανάβω το μάτι στο 5, η δική μου κουζίνα έχει μέχρι το 6, τα σκεπάζω και βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται).
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο, κόβουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στο λάδι, πλένουμε την ουρά και την ρίχνουμε και αυτή στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε λίγο μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο νερό αν είναι χύτρα, πιο πολύ αν έχουμε χρόνο να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα, και σκεπάζουμε. Στην χύτρα θέλει 3/4 της ώρας, στην κατσαρόλα θέλει 2-3 ώρες.
Ανοίγουμε την χύτρα, ρίχνουμε μέσα τα χόρτα, συμπληρώνουμε και τον άνηθο και το μπούκοβο και αφήνουμε να σωθούν τα υγρά που έχουν βγάλει τα χόρτα.
Μπορείτε να το αβγοκόψετε ή να του ρίξετε μέσα το χυμό από 2 λεμόνια.
Όταν μείνει με μια πηχτή σάλτσα, πήζει από την ζελατίνη που έχει το κρέας, το κατεβάζουμε και σερβίρουμε.

Σχόλια

User Photo mima mima
2011-02-01 13:14:54
Aν τρως το φρικασέ είναι κάτι παρόμοιο. αλλιώς δεν πειράζει αν δεν σου αρέσουν οι δοκιμές. δεν μπορεί να μας αρέσουν όλα.
User Photo taria33k taria33k
2011-02-01 12:33:34
δεν εχω δοκιμασει ποτε τσουκνιδες παπαρουνες μοσχαρισια ουρα οποτε δυσκολα θα αποφασιζα να την μαγειρεψω.προτιμω τα πιο κλασσικα πιατα.
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2011-02-01 10:15:16
Μπράβο mima, φοβερή ιδέα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.