Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαρίσια μάγουλα στο φούρνο


2
0


Μερίδες: Πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 240 '
User Photo mima mima

Εκτός από κυρίως πιάτο, σερβίρετε και για κρασομεζές.

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη μας τα μάγουλα μιας μοσχαροκεφαλής
1 κιλό ξερά κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
4 φύλλα βάγιας
1/2 κιλό ρεγκάτο
1 φλ. καφέ ξύδι
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο γλυκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
σακούλα για το ψήσιμο
Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα ταψί για να το αλατοπιπερώσουμε. Το τρίβουμε καλά με το αλατοπίπερο και αν μας αρέσει το σκόρδο μέσα στο κρέας, ανοίγουμε τρύπες με το μαχαίρι και βάζουμε μέσα σκελίδες σκόρδο βουτηγμένες στο αλατοπίπερο (επειδή δεν μου αρέσει η γεύση του σκόρδου τόσο έντονη, σκορπίζω τις σκελίδες ακαθάριστες μέσα στο φαγητό). Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα 4. Βάζουμε το κρέας μέσα στη σακούλα, τα κρεμμύδια γύρω του, τα σκόρδα, αν δεν τα βάλουμε μέσα στο κρέας, το τυρί κομμένο μεγάλα κομμάτια, το ξύδι, το κρασί, τη βάγια και κλείνουμε τη σακούλα. Ψήνουμε για 4 ώρες (ανάλογα με την κουζίνα σας μπορεί να θέλει περισσότερο ή λιγότερο) στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε στους 150. Το κρέας αυτό γίνεται σκούρο όταν ψήνεται. Το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή βραστές ή με ρύζι. Τη σάλτσα που μένει στη σακούλα, αν θέλουμε την δένουμε με αλεύρι και την βάζουμε στο στραπέζι σε σαλτσιέρα.
Καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.