Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι χικ χικ με κάρυ


21
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Απλό και εύκολο φαγητό που δεν χρίζει ιδιαίτερης περιγραφής. Μια δοκιμή θα σας πείσει...
Ετικέτες:Κρεατικά, μοσχάρι, κύριο γεύμα. Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (21 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
2 φύλλα δάφνης
1/2 κούπα λάδι
1 κουταλιά κάρυ
χυμό από ένα λεμόνι
1 1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
αλάτι και πιπέρι

Σοτάρουμε στο λάδι το μοσχάρι και το κρεμμύδι για δέκα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και πριν αρχίσει να παραμιλάει από το πολύ "χικ χικ", προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε το μοσχαράκι ν απολαύσει το κρασάκι του σε σιγανή φωτιά και όταν το έχει πιεί σχεδόν όλο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες που έχουμε βάλει μαζί με το μεθυσμένο μοσχαράκι σε μια βαρκούλα από παρμεζάνα (σας έχω πει πως γίνεται) και με ριζότο (εγώ σήμερα έφτιαξα του Δράκου) που βάζουμε σε πιπεριές καλαθάκια.

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Σχόλια

User Photo teri teri
2010-10-08 15:18:00
Σοκολατούλα μου άνοιξες την όρεξη υπέροχο φαίνεται
User Photo linasigk linasigk
2010-10-08 12:26:02
ερχομαι φιλεναδα χοχοχοχο
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-07 19:27:55
Είναι πράγματι μιαμ μιαμ το χικ- μεθυσμένο - τύφλα μοσχαράκι...Εσύ κυρία Lina μας καλά θα κάνεις να έρθεις να το δοκιμάσεις και μετά να μας πεις άποψη!!! Σ ευχαριστώ πολύ!
User Photo linasigk linasigk
2010-10-07 17:01:59
καλα φιλεναδα το χικ χικ μου αρεσε πολυυυυ...οσο για την συνταγη σου ξερω οτι θα ειναι τελεια
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-10-07 16:20:29
Χικ χικ, μιαμ μιαμ! :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.