2 κιλά μοσχαρι κιλοτο δυο κρεμμυδια ξερα μεγαλα δυο ή τρείς σκελιδες σκόδο ενα ποτηρακι κρασιού ελαιολαδο ενα ποτηρακι σογιελαιο για το τηγανισμα ενα ποτηρακι κρασιου ξυδι βαλσαμικο δυο κουταλιες σούπας πελτέ ντοματας μαιντανο-βασιλικο φρεσκο λιγα γαρυφαλα πιπερι-αλατι λίγη ζάχαρη δυο φλιτ.τσαγιου τυρι φετα της αρεσκειας σας
|
Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το κιλότο.Το τσιγαριζουμε με το σογιέλαιο μεχρι να παρει χρώμα. Σε μιά αλλη κατσαρόλα τσιγαριζουμετο κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιολαδο.Σβήνουμε με το ξύδι βαλσάμικο και περιμένουμε λι8γο για να εξατμιστεί τελείως το ξύδι. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το πελτέ ντομάτας (τον οποίο τον εχουμε διαλύσει σε ζεστό νερό και εχουμε ρίξει λίγη ζάχαρη),τον μαιντανό .βασιλιτό και τα γαρύφαλα.Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μεσα τα κομμάτια του κρέατος.Αφήνουμε για δέκα λεπτά το φαγητό να ψηθει. Στην γάστρα που θα ψήσουμε το φαγητό ,ρίχνουμε μισό φιλτ.τυρί και αδειαζουμε μεσα το μοσχαράκι.Αλατοπιπερώνουμε με προσοχη γιατι υπάρχει και η φέτα ,σκεπάζουμε την γάστρα και ψηνουμε στους 180 βαθμούς για μιάμιση ώρα. Οταν ψηθεί το φαγητό,ρίχνουμε μέσα το τυρι,το αφήνουμε 10 λεπτά μεσα στο σβηστό φούρνο και μετά σερβίρουμε Το συνοδεύουμε με ρύζι και με ενα ερυθρό κρασι cabernet friuli.....
|
2010-11-23 16:55:47
Πολύ καλή συνταγή! Σ ευχαριστούμε Sofiabalat!
2010-11-19 10:46:40
Πάρα πολύ ωραία η συνταγή σου - μπράβο!