Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα (στη χύτρα ταχύτητας κατά προτίμιση), ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε και το κρέας κομμένο κομματάκια, το σκόρδο και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας και ρίχνουμε τον πελτέ διαλλυμένο σε νερό και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα τις σφολιάτας πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα ποτήρι του νερού, κόβουμε 16 κύκλους. (4 κύκλοι για κάθε φωλιά). Σηκώνουμε τη σφολιάτα που περισσεύει και αφήνουμε στον πάγκο μόνο τους κύκλους. Τέσσερις κύκλους τους αφήνουμε ολόκληρους και στους άλλους κόβουμε από ένα πιο μικρό κύκλο με ένα ποτήρι του κρασιού. Με ένα πινέλο βρέχουμε τον ολόκληρο κύκλο με νερό και από πάνω τοποθετούμε έναν κύκλο με τρύπα, τον αλείφουμε με νερό και τοποθετούμε άλλον ένα κύκλο με τρύπα, τον αλείφουμε με νερό και βάζουμε άλλον ένα κύκλο με τρύπα. Κάνουμε το ίδιο και για τις τέσσερις φωλίτσες. Τρυπάμε τον πάτο με πηρούνι, αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο και ψήνουμε μέχρι η σφολιάτα να ανοίξει και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο και έχει μείνει με μια ωραία παχύρευστη σάλτσα, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα μαζί με τα λαχανικά και γεμίζουμε τις φωλίτσες μας. Ρίχνουμε από πάνω αρκετή παρμεζάνα να σκεπαστεί καλά το κρέας και τα βάζουμε στο φούρνο να λιώσει η παρμεζάνα. Σερβίρουμε με την σάλτσα από το κρέας στο πλάι, χωρίς να βράξουμε την σφολιάτα και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊδανό. Αν το σερβίρουμε για κυρίως γεύμα το συνοδεύουμε με ρύζι με τα ανάμικτα λαχανικά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
2009-12-18 17:35:13
πολυ καλη mima ακομα και για μπουφέ