Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι σε φωλιές σφολιάτας


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo mima mima
Το φτιάχνω συνήθως για πρώτο πιάτο σε τραπέζια αλλά και μόνο του σαν κυρίως πιάτο τις Κυριακές
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3/4 του κιλού μοσχάρι φιλέτο ή στρογγυλό
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. τομάτα πελτέ
2 γουλίτσες σκόρδο
μπαχάρι
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι ανάμικτα λαχανικά (κατεψυγμένα)
3 φύλλα σφολιάτα
παρμεζάνα
μαϊδανο
1 αυγό
Πλένουμε το μοσχάρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα (στη χύτρα ταχύτητας κατά προτίμιση), ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά. Ρίχνουμε και το κρέας κομμένο κομματάκια, το σκόρδο και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας και ρίχνουμε τον πελτέ διαλλυμένο σε νερό και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα τις σφολιάτας πάνω σε αλευρωμένο πάγκο και με ένα ποτήρι του νερού, κόβουμε 16 κύκλους. (4 κύκλοι για κάθε φωλιά). Σηκώνουμε τη σφολιάτα που περισσεύει και αφήνουμε στον πάγκο μόνο τους κύκλους. Τέσσερις κύκλους τους αφήνουμε ολόκληρους και στους άλλους κόβουμε από ένα πιο μικρό κύκλο με ένα ποτήρι του κρασιού. Με ένα πινέλο βρέχουμε τον ολόκληρο κύκλο με νερό και από πάνω τοποθετούμε έναν κύκλο με τρύπα, τον αλείφουμε με νερό και τοποθετούμε άλλον ένα κύκλο με τρύπα, τον αλείφουμε με νερό και βάζουμε άλλον ένα κύκλο με τρύπα. Κάνουμε το ίδιο και για τις τέσσερις φωλίτσες. Τρυπάμε τον πάτο με πηρούνι, αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο και ψήνουμε μέχρι η σφολιάτα να ανοίξει και να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Όταν το μοσχάρι είναι έτοιμο και έχει μείνει με μια ωραία παχύρευστη σάλτσα, το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα μαζί με τα λαχανικά και γεμίζουμε τις φωλίτσες μας. Ρίχνουμε από πάνω αρκετή παρμεζάνα να σκεπαστεί καλά το κρέας και τα βάζουμε στο φούρνο να λιώσει η παρμεζάνα. Σερβίρουμε με την σάλτσα από το κρέας στο πλάι, χωρίς να βράξουμε την σφολιάτα και λίγο φρεσκοκομμένο μαϊδανό. Αν το σερβίρουμε για κυρίως γεύμα το συνοδεύουμε με ρύζι με τα ανάμικτα λαχανικά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-12-18 17:35:13
πολυ καλη mima ακομα και για μπουφέ

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.