Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι με μυρωδικά και γαλλική μπαγκέτα


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo linmak88 linmak88
Εξαιρετικό και πολύ εμφανίσημο κυριακάτικο πιάτο!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

6 φέτες μοσχαράκι κιλότο λεπτές(περίπου 1 δάκτυλο πάχος)

2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

7-8 κόκκους μπαχάρι

3-4 φύλλα δάφνης

λίγο θυμάρι

1 κουτάκι μπύρα

1/2 κούπα ελαιόλαδο

λίγο αλεύρι

1 γαλλική μπαγκέτα κομμένη σε ψιλές φετούλες

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε. Το τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να "θωρακίσει" τους χυμούς του.

Τοποθετούμε το κρέας σε μια γάστρα και στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και τα κρεμμύδια πάνω από το κρέας και το καλύπτουμε μ' αυτά.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγη από την μπύρα και την αφήνουμε να ντεγλασάρει ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και την υπόλοιπη μπύρα στο τηγάνι και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας δηλαδή τους κόκκους μπαχάρι, τα δαφνόφυλλα και το θυμάρι. Βράζουμε για 1' και στη συνέχεια περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού μας το κρέας στη γάστρα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι , κλείνουμε το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε το φαγητό μας για 45' περίπου στους 200C μέχρι να μαλακώσει το μοσχαράκι.

10' πριν σβήσουμε το φούρνο μας, παίρνουμε τις φετούλες της μπαγκέτας και τις βουτάμε ελαφρά στο ζουμάκι του φαγητού μας και τις τοποθετούμε πάνω από το κρέας, πασπαλίζουμε το φαγητό μας και με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και φουρνίζουμε με ανοικτό το καπάκι της γάστρας για άλλα 10' μέχρι να ροδοψηθούν οι φετούλες της μπαγκέτας.

Σερβίρουμε τις φέτες του μοσχαριού με τα κρεμμύδια από πάνω του και από πάνω τις φετούλες της ροδοψημένης μπαγκέτας.

Συνοδεύουμε το φαγητό μας με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.

Σχόλια

User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-10-18 10:47:42
Linmak, κατ' αρχήν να σε καλωσορίσω και εγώ, όπως η φίλη μου η sokolatoula. Βλέπω ότι μπήκες στην ομάδα πολύ δυναμικά και πολύ χαίρομαι γι' αυτό. Keep on walking.
User Photo linmak88 linmak88
2010-10-17 02:27:18
Ευχαριστώ Sokolatoula, καλώς σας βρήκα!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-17 00:33:12
Πολύ καλή συνταγη! Καλώς μας ήρθες linmak88!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.