Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι με κυδώνια


3
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo persa persa

ένα μακεδονίτικο πιάτο, αφιερωμενο στην φίλη μου Ντέπη απο την Έδεσσα

Ετικέτες:μοσχάρι, κυδώνια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μοσχαράκι, για κατσαρόλα

8 κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα στα 6

2 κρεμμύδια τριμμένα

1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα

1 κουταλάκι ζάχαρη

1 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο

½ ποτήρι κόκκινο κρασί

Αλάτι, πιπέρι

Ροδίζουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, το θυμάρι, το μπαχάρι και 1 ½ ποτήρι ζεστό νερό. Το αφήνουμε να βράσει, προσέχοντας να έχει αρκετή σάλτσα. Στα μισά του μαγειρέματος προσθέτουμε τα κυδώνια. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα , αλλά κουνάμε όλη τη κατσαρόλα για να διατηρηθούν τα κυδώνια.

Εναλλακτικά το φαγητό μπορεί να  μπει και στο φούρνο, όταν είναι να προσθέσουμε τα κυδώνια

Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-11-11 20:36:28
sokolatoula κόπιασε να σε φιλεψουμε. Η φίλη μου, μου έμαθε αυτό το φαγητό και το φτιάχνει φανταστικά.Η αρχοντιά του γλυκόστιφου κυδωνιού μαγειρεμένο-άλλο πράμα
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-11-11 20:08:36
Θα μας επιτρέψει η φίλη σου να τσιμπήσουμε κι εμείς λίγο από το υπέροχο πιάτο σου Persa μου;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.