Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι με κάρυ


12
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo apapsa apapsa
Παραλλαγή σε μια ινδική συνταγή. Δεν είχα τα μπαχαρικά που βάζουν στην Ινδία, αλλά και να τα είχα πάλι δεν θα τά 'βαζα, γιατί δεν μου αρέσουν πολύ πικάντικα τα φαγητά. Βγήκε πολύ νόστιμο.
Ετικέτες:Ινδία, indian, curry, ινδικό, μοσχάρι, beef Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 800 γρ μοσχαράκι άπαχο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γρ ντοματες κονκασέ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
1. Βάζουμε σε ένα μπολ το μοσχαράκι και πασπαλίζουμε με το τσίλι, την πάπρικα, το κάρυ, το τριμμένο σκόρδο και το κύμινο.  Τα αφήνουμε για 15 να μαριναριστούν. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το μοσχαράκι. Τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη.

2. Μέσα σε ένα μπλέντερ χτυπάμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το τσίλι. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπου είχαμε τηγανίσει το μοσχαράκι και ψήνουμε για 5 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και 150 γρ νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μοσχαράκι, χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά (ή όσο χρειαστεί για να μαλακώσει το κρέας).

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.