Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι λεμονάτο


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Basilis26 Basilis26
Πρόσθεσα αρκετά μυρωδικά. Για πείτε μου την γνώμη σας. Εμένα μου άρεσε πολυ!
Ετικέτες:μοσχάρι, λεμονάτο, mosxari, μοσχαράκι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

800γρ Μοσχάρι σπάλα ή ποντίκη (αν σας αρέσουν τα λιπακια)
1 πρασινη πιπερια
1 κονσερβα μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμύδάκια
1 μεσσαίο κρεμύδακι ξερό
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο λεμόνι
1 ποτύρακι λευκό κρασί
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.γ. αλέυρι
λάδι αλάτι πιπέρι
Κόβουμε κομμάτια (σχετικά μικρά) το μοσχάρι και το βάζω σε ένα κατσαρολάκι με μπόλικο νεράκι να βράσει. ξαφρίζω διαρκώς. το αφήνω τουλάχιστον 50'.

βγάζω το μοσχάρι και φυλάω το νεράκι που έχει μετατραπεί πλέον σε ζομό.
κάιω λαδάκι σε μια κατσαρόλα και σοτάρω τα κρεμυδάκια μαζί με το μοσχάρι. μετά απο κάνα 2' ρίχνω και το ψιλοκομμένο σκορδάκι και την ψιλοκομμένη πιπεριά και τα μανιτάρια.
χτυπάω την μουστάρδα και το κρασάκι και σβύνω το μοσχάρι μ αυτό. χαμηλώνω την φωτιά.
μετα απο 2΄ ρίχνω και δύο ποτυράκια ζομο που έχω φυλάξει απο πριν.
ρίχνω αλατάκι και πιπέρι.
μετά απο κάνα 20' είναι έτοιμο. (ελέγχω αν έχει μαλακώσει η πιπεριά και τα μανιτάρια)
χτυπάω 2 κ.γ. αλεύρι σε χυμό ενός λεμονιού και το ρίχνω στο φαι να δέσει η σάλτσα. (προσοχή μην σβολιάσει....)

το συνόδεψα με χιλοπίτες.....

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.