Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι κοκκινιστό πικάντικο


14
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo teri teri
Μοσχαράκι πικάντικο με κόκκινη σάλτσα, κλασική αξία...
Ετικέτες:μοσχάρι, σάλτσα, κοκκινιστό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

·         1 κιλό κρέας μοσχάρι σε κομμάτια

·         1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

·         1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

·         2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

·          1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ

·          2-3 τομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες

·          1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί

·          2 ξυλαράκια κανέλα

·          Μοσχοκάρυδο

·         5-7 μοσχοκάρφια (γαρίφαλο)

·         αλάτι,

·         πιπέρι

·         5 κόκκους πιπέρι μαύρο

·         2 φύλλα δάφνης

·         Σε κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας,

·         Βγάζουμε το κρέας και μαραίνουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο,

·         Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί,

·         Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον τοματοπελτέ και όλα τα μπαχαρικά,

·         Προσθέτουμε νερό ώστε να καλύπτεται το κρέας, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με την σάλτσα του. Ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από τη ποιότητα του μοσχαριού. Συνήθως χρειάζεται 1 ½ ώρα.
1) Στην περίπτωση που δεν το θέλουμε πικάντικο, αλλά προτιμάμε πιο ελαφριά φαγητά, αφαιρούμε ποσότητα από τα μπαχαρικά, και δεν το τσιγαρίζουμε σχεδόν καθόλου.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-11 13:35:14
Κλασικό και διαχρονικό το κοκκινιστό μοσχαράκι teri!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo linmak88 linmak88
2010-12-10 18:23:22
Αν προσθέσουμε στο τέλος και λίγη τριμμένη φέτα-πιστεύεις ότι θα είναι ωραίο Τέρι;
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.