Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαράκι καραμέλα


8
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 180 '
User Photo kiss the cook! kiss the cook!

Μην σας μπερδέψει η καραμέλα... η συγκεκριμένη συνταγή είναι παραδοσιακά αλμυρή και παραδοσιακά... πεντανόστιμη! Μπορείτε να το σερβίρετε σαν μεζέ ή σαν κυρίως πιάτο συνοδεύοντάς το με ρύζι, χυλοπίτες ή πατάτες τηγανητές. Το «καραμέλα» αφορά μόνο στο δέσιμο της λαδόκολλας για το ψήσιμο.

 

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Πάπια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ½ κιλό ψαχνό μοσχάρι

2 μεγάλες ντομάτες

2 μελιτζάνες

3 ξερά κρεμμύδια

2 πράσινες πιπεριές

1 κουτ. σούπας κοφτή ρίγανη

1 σφηνάκι ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

2 λαδόκολλες

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια και τις ξεφλουδίζουμε σε χοντρές ρίγες. Τις αλατίζουμε καλά, τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τις αφήνουμε για μισή ώρα σε κρύο νερό να ξεπικρίσουν. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια το κρέας (μικρότερα από κομμάτια κοκκινιστού και μεγαλύτερα από κομμάτια τας κεμπάπ) καθώς επίσης και τα λαχανικά και τα βάζουμε όλα μαζί σε μεγάλο μπολ, όπου τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 2 ώρες. Σε ένα ταψί στρώνουμε την μία λαδόκολλα πάνω στην άλλη, ρίχνουμε το φαγητό και αφού το τυλίξουμε προσεκτικά σαν κύλινδρο, δένουμε με σπάγκο τις άκρες σαν τεράστια καραμελίτσα! Ψήνουμε στους 180- 190 βαθμούς για 2 ½-3 ώρες, χωρίς προθέρμανση.

Σχόλια

User Photo kiss the cook! kiss the cook!
2009-07-26 12:32:32
Hello ADAM... Λογικά θα μπορείς να αντικαταστήσεις τις πιπεριές με οποιοδήποτε ζαρζαβατικό σου αρέσει περισσότερο ή να μην τις βάλεις καθόλου... Το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείς αντί για μοσχάρι να το φτιάξεις με αρνί γάλακτος που είναι και η original συνταγή, αλλά εγώ που δεν το τρώω (το καημένο το αρνάκι!) ξέχασα να το αναφέρω ως παραλλαγή...
User Photo ADAM ADAM
2009-07-24 18:49:12
Μου φαίνεται πολύ καλό. Θα μπορούσα να το φτιάξω και χωρίς πιπεριά ή να την αντικαταστήσω με κάτι άλλο?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.