Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μοσχαρακι αλα asia


3
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo persa persa

Απλός τρόπος μαγειρεματος του κρέατος, λιτός και εύγευστος.

Ετικέτες:υπογλυκο, μοσχάρι, ασιάτικη κουζίνα, κινέζικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλο κρεας μοσχαρακι (για κατσαρολα, τρυφερο)
  • ζάχαρη, αρκετή
  • σόγια σως
  • 1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι
  • ελαχιστο ελαιολαδο ή σουσαμι οιλ
  • σουσαμι (προαιρετικα)

Ετοιμάζουμε το κρέας. Πρέπει να κοπει σε ιδιαίτερα μικρά κομματάκια. Οπότε  βαζουμε το κρέας στην κατάψυξη να ημιπαγώσει. Προσοχή, ίσως για μιση ώρα, ανάλογα με την ένταση του ψυκτη. Το βγάζουμε και το κόβουμε με καλο μαχαίρι σε λεπτές φέτες 0,5 εκατοστού. Ξανακοβούμε τις φέτες ώστε να γίνουν σαν μπαστούνια. Βάζουμε το κρέας σε γυάλινο σκεύος και το πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ακόμα καλύτερα από το προηγούμενο βράδυ.

 

Βάζουμε αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά, το ψιλοκομμένο σε φέτες ξερό κρεμμυδάκι κια το κρέας, να μαγειρευτούν.

 

5' πριν το πάρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σόγια σως, περίπου 2 κουταλιές της σούπας και προαιρετικά σουσάμι.

 

Σερβίρεται με ρύζι λευκό, κατά προτίμηση ατμορυζο

 

καλή επιτυχια

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.