Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μινι Σφολιατοπαστιτσακια


11
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo μαριαννα μαριαν να
τελειο μεζεδακι για μπουφε
Ετικέτες:αλμυρο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Finger Food
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακετο στρογγυλα σφολιατακια των 20 τεμαχιων
1/2 κιλο κιμα μοσχαρι
1 κρεμμυδι τριμενο
1 φυλλο δαφνης,4-5 μπαχαρια μισο ξυλακι κανελλας σε ενα τουλι(για να μην τα ψαχνουμε στον κιμα)
1 κουταλια πελτε
αλατι,πιπερι
1 αυγο
200gr φετα
150 gr regato τριμενο
λιγο λαδι για το τσιαγαρισμα του κιμα
20 αλουμινενια κουπακια τυπου sanitas η ταψακι για μαφινς

μπεσαμελ

1lt γαλα φρεσκο
100gr βουτυρο
100gr αλευρι
150gr regato τριμενο
1 αυγο
μοσχοκαρυδο (τριψτε απο το καρυδακι οσο θελετε)
αλατι,λευκο πιπερι

Τσιαγαριζουμε το κρεμμυδι και προσθετουμε τον κιμα,συνεχιζουμε βαζοντας τον πελτε και τα μυρωδικα μας και λιγο νερακι και αφηνουμε να βρασει εως ωτου μεινει με ελαχιστο ζουμακι.το βαζουμε στην ακρη και αφου κρυωσει λιγοριχνουμε το αυγο χτυπημενο και τα τυρια μας τριμενα.αλατι μην βαλετε πολυ λογω των τυριων.

βαζουμε το βουτυρο και το αλευρι στην κατσαρολα και καβουρδιζουμε μολις παρει ενα ξανθο χρωμα ριχνουμε το γαλα κρυο(ετσι δεν μου σβωλιαζει ποτε και ας αργει λιγο να γινει)
και ανακατευουμε συνεχως εως ωτου πηξει,χτυπαμε τα αυγα και τα ριχνουμε στη μπεσαμελ ενω ανακατευουμε συνεχως ριχνουμε πιπερι,μοσχοκαρυδο και λιγο αλατι και στην συνεχεια το τυρι.

λαδωνουμε τα κουπακια με ενα πινελο ελαφρια και τοποθετουμε τα σφολιατακια μεσα τραβωντας τα σιγα σιγα να φτασουν μεχρι το χειλος απο το κουπακι,αφου τα κανουμε ολα ετσι βαζουμε μια κουταλια σε ολα τα κουπακια και αν περισεψει συμπληρωνουμε σε ολα,στη συνεχεια βαζουμε την μπεσαμελ σε ολα τα κουπακια και βαζουμε απο πανω λιγο λιωμενο βοτυρο να μας κανει ωραια κρουστιτα.σε αυτο το σταδιο φυλασονται στην καταψυξη ειναι δοκιμασμενο χωρις καμια αλλοιωση.
ψηνουμε στον αερα στους 180-200 αναλογα τον φουρνο.
αν δεν προλαβενετε μπορειτε να βαλετε και ετοιμη μπεσαμελ.

καλη επιτυχια αν το κανετε!

Σχόλια

User Photo Toula74 Toula74
2010-06-03 01:49:40
Μμμμμμμ, μάλλον θα΄ναι νοστιμότατα ! Θα την δοκιμάσω κι εγώ αυτή την συνταγή κι ελπίζω να τα καταφέρω καλά !
User Photo persa persa
2009-10-17 11:34:23
πολύ καλή συνταγή, και η πρόταση για την κατάψυξη διότι μπορούν να ετοιμαστούν νωρίτερα(με τους ρυθμούς και τις υποχρεώσεις που ζούμε σημερα...)
User Photo panselin panselin
2009-10-16 08:46:38
Πολύ ωραία ιδέα για μπουφέ!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.