Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μιλφεϊγ της Φαίης


11
0


Μερίδες: 12-15
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo Trinity Trinity
Είναι το πιο αφράτο και εύκολο μιλφεϊγ που έχω φτιάξει..Νάναι καλά μιά φίλη της μητέρας μου που μας έδωσε τη συνταγή..Ούτε ζαχαροπλαστείου τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα..
Ετικέτες:μιλφέϊγ, mille feuille Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 πακέτα σφολιατίνια με ζάχαρη
  • 1 super fresco (βούτυρο)
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κρέμες βανίλιες ΓΙΩΤΗΣ (όχι στιγμής)
  • 4 1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 φακελάκι GARNI (σαντγύ) + 200 ml γάλα
  1. Ανοίγουμε τα σφολιατίνια στη μέση και στρώνουμε σε σκεύος μία στρώση κατά προτίμηση το κάτω μέρος του μπισκότου.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τον κρόκο πάρα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα κρύο και τις 2 βανίλιες ΓΙΩΤΗΣ κι ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Μόλις δέσει την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε ότι υπάρχει στο μίξερ.
  5. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και στρώνουμε τη μισή κρέμα (ίσως και λίγο παραπάνω απ'τη μισή) πάνω από τα σφολιατίνια.
  6. Μετά τοποθετούμ άλλη μια σειρά σφολιατίνια και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει, χτυπάμε τη σαντιγύ για 5 λεπτά και τη στρώνουμε από πάνω.
  8. Τα σφολιατίνια που μας έχουν περισσέψει τα τρίβουμε με το χέρι και τα ρίχνουμε απάνω από τη σαντιγύ.
  9. Πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.