Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μιλφέιγ με σοκολάτα ή κρέμα ζαχαροπλαστικής


7
0


Μερίδες: 25-27
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 2 '
User Photo mata mata

είναι μία μικρή παραλλαγή του μιλφέϊγ που αγαπάμε όλοι
γίνεται γρήγορα και έχει πάντα επιτυχία

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας κακάο
1 πρέζα κανέλα
1 αυγό και 3 κρόκους
2 φύλλα σφολιάτας ψημένα και κομμένα λωρίδες

Χτυπάμε σε μπώλ με σύρμα το κακάο την κανέλα το αυγό και τους 3 κρόκους
Σε κατσαρολάκι βράζουμε την κρέμα γάλακτος,την ζάχαρη και την βανίλια μόνο γιά 2 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός
κατεβάζουμε και προσθέτουμε κουτάλα-κουτάλα το ζεστό γάλα στα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να ενωθούν όλα τα υλικά καλά.
Βάζουμε μεμβράνη στο μπώλ και αφήνουμε τα υλικά να ξεκουραστούν
σε ταψάκι έχουμε στρώσει λαδόκολλα και απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας,το τρυπάμε σε κάθετες λωρίδες με πηρούνι σε όλη την επιφάνεια ραντίζουμε με τα χέρια με λίγο νερό και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα
βάζουμε και το δεύτερο να ψηθεί με τον ίδιο τρόπο
Κόβουμε τα φύλλα σε τρία μέρη το κάθε ένα
βάζουμε λίγη κρέμα στο πρώτο κομμάτι το πατάμε ελαφρά με το κομμάτι σφολιάτας που βάζουμε από πάνω και συνεχίζουμε κρέμα σφολιάτα μέχρι στο κάθε κομμάτι να έχουμε 3 σφολιάτες και 3 κρέμα
αφήνουμε να κρυώσει αρκετά ρίχνουμε τα τρίμματα απο το κόψιμο των κομματιών  λίγη κανέλα ρίχνουμε αρκετή άχνη και με τρίφτη στολίζουμε την άχνη με πικρή τριμμένη σοκολάτα

σημείωση
μπορεί να γίνει με κρέμες ζαχαροπλαστικής όποια γεύση θέλετε ή συνδιασμός χωρίς κανένα από τα άλλα υλικά εκτός της σφολιάτας και η εκτέλεση ίδια
χτυπάς π.χ κρέμα μιλφέιγ ζαχαροπλαστικής στρώνεις βάζεις το πρώτο φύλλο κ.ο.κ

Σχόλια

User Photo mata mata
2010-04-19 18:29:12
paprikaki μου περιμένω κριτική όταν το φτιάξεις ελπίζω να σου αρέσει
User Photo mata mata
2010-04-17 16:55:51
χαίρομαι που σε βοήθησα ΤΟΜ ελπίζω να σου αρέσει γράψε μου αν σου πέτυχε και σίγουρα σε ευχαριστώ γιά το αίτημα φιλίας
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-04-16 19:15:06
Πριν ακριβώς 15 λεπτά, σκεφτόμουν να φιάξω αυτό το γλυκό. Με γλύτωσες από πολλές σκέψεις. Σε ευχαριστώ πολύ.
User Photo paprika paprika
2010-04-11 11:57:05
Μου αρέσει πολύ και αυτή η εκδοχή της κρέμας mata!!! Πρέπει να είναι πολύ αφράτη σαν μούς!!!!!! Επειδή λατρεύω το μιλφέϊγ σαν γλυκό θα το φτιάξω οπωσδήποτε και με την συνταγή σου!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.