Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλόπιτα scalzone!


6
0


Μερίδες: 8-10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Μίνα Μίνα
Γλυκό πολλών θερμίδων που ενδείκνυται για αυτούς που αγαπούν τις κραιπάλες και που αν και είναι κατα βάση χειμερινό γλυκό τρώγεται και το καλοκαίρι συνοδευόμενο με παγωτό! :)
Ετικέτες:μήλα, γλυκό, μηλόπιτα, πίττα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4-5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 1 κρέμα μαγειρικής 200 γρ.
  • 1-2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 1 αβγό (βοηθά στο δέσιμο των υλικών)
  • 4-5 πτι μπερ παπαδοπούλου (κατά προτίμηση ολικής αλλιώς digestive)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (όχι μαργαρίνη!!)
  • Μια χούφτα ωμά αμύγδαλα ψιλοκομμένα αλλά όχι να'ναι σαν σκόνη
  • Λίγη κανέλλα (εγώ βάζω μια κοφτή κουταλίτσα του γλυκού)
  • Μια χούφτα σταφίδες μαριναρισμένες σε λίγο κονιάκ (προαιρετικές)
  • 1 σφολιάτα φρέσκια αλλιώς ανοίγουμε μόνοι μας...


ΠΡΟΣΟΧΗ: MHΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΝΕΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ!
Απλώνουμε το ένα φύλο σφολιάτας στο ειδικό ταψάκι για τάρτα.
(Αν δεν έχουμε ταρτιέρα δεν πειράζει χρησιμοποιούμε ένα άλλο στρογγυλό ταψάκι απλά δε θα γεμίσει μέχρι πάνω)

Σωτάρουμε για 3' στο βούτυρο τα κομμένα σε κυβάκια μήλα, ρίχνοντας μια κουταλιά κονιάκ και μια ζάχαρη μέχρι να "μαραθούνε"

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μιξεράκι μέχρι να γίνουν σκόνη. (τα μπισκότα βοηθούν να τραβηχτούν τα υγρά του μείγματος κι έτσι να αποφύγουμε το φαινόμενο της άψητης ζύμης στον πάτο του γλυκού.)

Τρίβουμε τα αμύγδαλα στο μιξεράκι έτσι ώστε να είναι μέτρια κομμένα και όχι σε σκόνη...

Χτυπάμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος με το αβγό, μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά κονιάκ.

Προσθέτουμε στο μείγμα των μήλων τα τριμμένα αμύγδαλα και τα μπισκότα και αφού δέσουμε με απαλό ανακάτεμα το μείγμα, το απλώνουμε στο ταψάκι μας, γαρνίροντας από πάνω με το μείγμα της κρέμας γάλακτος.

Σε αυτή τη φάση αν αποφασίσουμε να προσθέσουμε και σταφίδα, την στίβουμε πολύ καλά να στεγνώσει απο τα υγρά του κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα της μηλόπιτας.

Σκεπάζουμε την μηλόπιτα με τη ζύμη που κρέμεται έξω από το ταψάκι μας φέρνοντας τα κομμάτια αυτά να ενωθούν στο κέντρο.

Ψήνουμε την μηλόπιτα στους 180 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο με συνδυασμό αντίστασης από κάτω για περιπου μισή ώρα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.