Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλόπιτα - Αχλαδόπιτα (κέηκ)


4
0


Μερίδες: 1 ταψί Νο32
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 53 '
User Photo Μίνα Μίνα
Ενα πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό που μπορεί να γίνει και με αχλάδια αλλά έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα στον τρόπο ψησίματος λόγω των φρούτων.
Ετικέτες:κεηκ, αχλάδια, μήλα, μηλόπιτα, αχλαδόπιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 αβγά
4 μήλα ή 5 αχλάδια
2,5 cup φαρίνα
1,5 cup ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
μισό κουταλάκι κανέλα
  1. Ψιλοκόβουμε σε μικρά κυβάκια του ενός εκατοστού τα φρούτα, προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλο κι ανακατεύουμε με τα χέρια μας καλά
  2. Χτυπάμε σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  3. Ρίχνουμε ένα ένα τ'αβγά και ανακατεύοντας καλά προσθέτουμε λίγο λίγο και το αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε στο μίγμα του αλευριού τα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα και όχι πλέον με μίξερ.
  5. Βουτυρώνουμε ταψί Νο32 και σε προθερμασμένο φούρνο βάζουμε το κέηκ να ψηθεί στην αρχή για 7' στους 200 βαθμούς (όχι αερόθερμο μονο αντιστάσεις) και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 και αφήνουμε να σιγοψηθεί το μήλο για άλλα 45'.

 

Το καλοκαίρι σερβίρεται πολύ ωραία με παγωτό!!


Προσοχή!
Αν δούμε ότι μας έχει αρπάξει από πάνω και δεν έχουνε περάσει τα 45' το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε το υπόλοιπο του χρόνου ετσι σκεπασμένο.


Τip: Kαλό είναι επειδή το γαρύφαλο έχει πολύ έντονη γεύση και δεν αρέσει σε όλους την πρώτη φορά που θα το κάνουμε να το χρησιμοποιήσουμε με σύνεση πχ βάλτε τη μισή δοσολογία (προσωπικά για μένα είναι αρκετή)

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

User Photo Μίνα Μίνα
2012-02-16 06:48:59
Και γω χαίρομαι που επιτέλους είδα το σχόλιο!! :) Δε μου είπες όμως... την έκανες? Περιμένω εντυπώσεις... Καλή σου μέρα!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-02-15 22:40:08
Η ιδέα με το παγωτό μου αρέσει πολύ :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.